Nadevani kruhovi žepki ali polnjeni buhteljni
Žrebičkova Tagliata - Taljata z Belimi ali Črnimi Tartufi
Bakalar na belo, ribji namaz
Brusketa, Bruschetta - ala Klub gurmanov Skaručna
Kmečki kanape, brusketa ali obloženi kruh
Marinirana riba, sulec, losos, postrv
Mozzarella z orehi in olivnim oljem
Perutninska solata z govejim jezikom
Telečji ali Goveji jezik s kozjim sirom
Tunin namaz - Ribji namaz
Žrebičkov karpačo z belimi tartufi
Brusketa s prekajenim lososom
Malteške bruskete, brusketa z melancani, bučkami in paradižnikom
Ričet - Ješprenj - Ješprenjka
Štajerska kisla juha iz parkljev, ušes in repa
Ajdova kaša z Jurčki - gobami
Ajdov krapec s skutinim nadevom in medom
Morske nožnice - Kapelunge, Dagnje - Klapavice - Pedoči, Vongole
Testenine s škampi na belo ali rdeče
Karpačo - Tagliata brusketa
Štruklji - sladki ali slani (čemaževi)
Školjke Pedoči - klapavice - dagnje v buzari
Dimljena riba v peči s špinačo in pečeno polento
Golaž iz jadranskih kalamarov
Losos ali postrv v pečici
Testenine z dagnjami, klapavicami, pedoči
Čemažev pesto in testenine
Ajdovi žganci s krompirjem
Biftek z zelenim poprom in kaprami
Lisičkina juha s krompirjem - Lisičke
Piščančje Krače v Čebulni Omaki
Sarme iz listov kislega zelja
Telečja obara - kmečka z ajdovimi žličniki
Izkoščičena nadevana račka ali Martinova gos
Piščanec po ptujsko iz krušne peči
Štefka - Pohorska omleta s sadjem - Omleta Stefani
Goveja pečenka z gorčičnimi semeni - Biftek tagliata
Pečena polnjena svinjska rebra
Umešana jajčka, Jajca z domačimi ocvirki in praženo čebulo
Krompirjevi štruklji v teranovi omaki s suhimi slivami
Krompirjevo testo za njoke ali druge krompirjeve jedi
Navadna krompirjeva solata
Jerpica - pogača z ocvirki
Smrekovi vršički za pripravo sirupa
Karpačo Mariniranega Brancina