Moko presejem, dodam sol. vodo in malce olja. Gnetem do gladkega.
Pokrijem z pvc folijo in pustim počivati vsaj 30 minut.
Nato ga razvaljam na približno mm debeline.
Testo razrežem na kvadrate velikosti 4x4 cm.
Posamezne kvadratke nadevam z nadevom (na čebuli prepraženim mletim mesom, začinjenim s sesekljanim česnom, soljo, mletim poprom, majaronom in malce belega vina).
Testo prepognem, da dobim nadevane trikotnike ter jih stisnem na stikih, da se sprimejo in na sredini z prstom naredim vdolbino.
V rahlo osoljeni vreli vodi jih kuham približno10 minut ali manj.
Odcedim in jih na hitro opražim na olivnem olju (pol minute).
Žlikrofe lahko ponudim kot samostojno jed jih po želji dodam k raznoraznim omakam, zabelim z ocvirki, skratka, možnosti so neomejene. Kuhani so takrat, ko v vreli vodi vsi do zadnjega splavajo na površje.