Brunch po domače & Ribji svet: Kulinarični delavnici
Rezervirajte si datum za obisk dveh vrhunskih kulinaričnih delavnic: Brunch po domače & Ribji svet pod taktirko Chefa Marka Žagarja.
Na delavnicah se boste naučili priprave raznovrstnih jedi, ki jih boste pozneje tudi degustirali, mi pa vam obljubljamo, da se boste imeli v naši družbi nadvse prijetno.
Postanite kralj bruncha tudi vi!
Brunch po domače
Kdaj: Sobota, 11. maj, od 11. do 15. ure
Kje: Klub Gurmanov Skaručna
Težavnost: 2/5
Cena: 60€
-
- Frtaljo s šparglji (omleta s šparglji)
- Pohane šnite v vanilijevi omaki
- Skutno-čemažev namaz
- Domačo jetrno pašteto
- Slane sardele v marinadi
- Sveže marinirane inčune
- Nadevana jajca
- Pečene jurčke
- Ostale dobrote po mojem in vašem navdihu.
Beseda Brunch je sestavljenka iz dveh besed: breakfast (zajtrk) in lunch (kosilo). Torej se jé med obema obrokoma in ni tako nova stvar, kot mu sprva predpisujemo. Pojavil se je namreč že konec 19. stoletja in sicer v Angliji med vrstami višjega sloja. Ko so imeli služabniki prost dan, so svojim delodajalcem vnaprej pripravili samopostrežni obrok, ki so ga ti jedli preostanek dneva.
Zagotovi si svoje mestoRibji svet
Kdaj: Sobota, 11. maj, od 16. do 19. ure
Kje: Klub Gurmanov Skaručna
Težavnost: 2/5
Cena: 70€
Ne bodite kot riba na suhem, temveč postanite mojster v pripravi morskih in sladkovodnih jedi.
Na delavnici vas bo Marko naučil pripraviti:
-
- Postrvjo juho
- Črno (sipino) rižoto
- “Karpačo” iz postrvi
- Postrvji tatarec
- Pečeno hobotnico s krompirjem
- Klapavice (dagnje) na rdečo buzaro
- Klapavice (dagnje) na belo buzaro
- Dimljeno postrv iz krušne peči
- Ostale dobrote po mojem in vašem navdihu.
Po stari anekdoti si je poimenovanje karpačo izmislil šef beneške restavracije Harry’s Bar Giuseppe Cipriani, ki je grofici Amalii Nani Mocenigo pripravljal tanek surov zrezek, katerega barva ga je spomnila na slike renesančnega mojstra iz svojega mesta Vittoreja Carpaccia. Njegova dela imajo namreč značilne rdeče in bele tone.
Zagotovi si svoje mesto
Brunch po domače & Ribji svet: Skupaj!
Izkoristite akcijo in si rezervirajte obe delavnici za skupno ceno 100€!
Delavnici Brunc po domače in Ribji svetRezervacije za tematski delavnici Brunch po domače & Ribji svet sprejemamo na 051 666 566 ali na mail: info@klubgurmanov.si
Pohitite s prijavo, saj je število mest omejeno.
Koristite lahko tudi vaš darilni bon.
Črna sipina rižota Dagnje -pedoči – školjke Telečja Jetra z Jurčki Ajdova kaša z jurčki Jetrca za Telečja jetra z Jurčki Sveži_jurčki Domača Jetrna Pašteta Hobotnica Pečena Hobotnica s krompirjem Divja prekajena postrv Frtalja, fritaja, jajca s šparglji