Domov > Recepti Frtalja, fritaja

Frtalja, fritaja

Enostavna zelenjavna jed
Čas priprave 10 mins
Čas kuhanja 20 mins
Vrsta jedi Zelenjavne jedi
Vrsta kuhinje Slovenska

pripomočki

  • nož
  • deska za rezanje
  • nizka kozica - ponev

Sestavine
  

  • 1 kos čebula
  • 1 strok česen
  • 1 šopek šparglji
  • 1 ščepec soli
  • poper
  • 1 žlička olje olivno extra deviško

NAVODILA
 

  • Šparglje na hitro operem in jih nalomim na 3cm od vrha proti dnu kolikor gre. Vršičke in najmehkejše dele prišparam za na koncu. Ker so tako zelo mehki jih bom dodal na koncu kar z jajci
  • Olesenele dele zavržem ali pa jih uporabim za jušno osnovo
  • V nizki kozici na olivnem olju na hitro prepražim prvo spodnje dele, nato višje, itd
  • Popram
  • Jajca ubijem v skledo
  • Jajca dodam špargljem in hkrati dodam še vršičke špargljev, ki sem jih prišparal prej
  • Premešam
  • Solim
  • Postrežem in začinim z svežim peteršiljem

Pripombe

Jed lahko pripravite tudi na maslu, svinjski masti ali kaki drugi maščobi