Priprava

Kuhanje

Serviranja

Recipe Image

Sestavine

Opombe

Nasvet
Namesto sip lahko uporabite tudi Jadranske kalamare.
Črna rižota je okusna morska jed, ki izvira iz severne Italije. Glavna sestavina te jedi je riž, ki mu dodamo sipe ali druge mehkužce, česen, čebulo, paradižnik, vino in začimbe, kot so peteršilj, baziliko in timijan.
Riž je poln antioksidantov in mineralov, zaradi svojih barv pa vsebuje tudi antocianin, ki ima največje zdravilne učinke. Sipino črnilo, ki ga dodamo rižoti, tako bogate z beljakovinami in vitaminom B12 ter tako odličen vir železa.
Pri pripravi črne sipine rižote je pomembno, da riž kuhamo postopoma in ga ne prekuhamo, saj mora ostati lepo čvrst.
Črna sipina rižota je odlična jed za vse ljubitelje morske hrane, ki si želite nekaj drugačnega in okusnega. Postrežemo jo lahko kot glavno jed ali kot toplo predjed

Vrsta Jedi

    Navodila

    *Za boljši ogled, kliknite na sliko.

    Instruction Image
    Mobile Menu
    Pregled zasebnosti

    To spletno mesto uporablja piškotke za boljšo uporabniško izkušnjo na naši spletni

    Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in opravljajo funkcije, kot je prepoznavanje vas, ko se vrnete na našo spletno stran in kot pomoč naši ekipi, da prepozna, kateri deli spletnega mesta so za vas najbolj zanimivi in uporabni.