Priprava

Kuhanje

Serviranja

Recipe Image

Sestavine

Opombe

Domača jetrna pašteta je kulinarična specialiteta, ki jo pripravljam iz drobovine, predvsem iz jeter, svinjske glave, čebule, česna, soli in popra ter drugih začimb. Pašteto se običajno postreže kot namaz na kruhu, krekerju ali toastu, lahko pa jo uporabim tudi kot sestavino v različnih jedeh.
Jetra vsebujejo hranilne snovi, kot so železo, cink, vitamina B in A, folna kislina in antioksidanti, ki so ključni za zdravje in dobro počutje. Zaradi tega je jetrna pašteta odličen vir teh hranilnih snovi.
Vendar pa je treba paziti, da ne uživamo preveč jetrne pastete, saj vsebuje tudi veliko maščob, holesterola in natrija. Prekomerno uživanje maščob in holesterola lahko poveča tveganje za srčno-žilne bolezni, natrij pa lahko poveča krvni tlak.
Zato je priporočljivo uživati ​​jetrno pašteto zmerno in jo kombinirati z drugimi hranljivimi živili, kot so zelenjava, sadje in polnozrnati izdelki. Prav tako je pomembno, da izberemo kakovostno pasto, ki vsebuje manj umetnih dodatkov in konzervansov.
Jetrna pasteta je okusna jed, ki jo lahko vključimo v svojo prehrano kot del raznolike in uravnotežene prehrane. Vendar pa je treba biti previden pri njeni uporabi in izbrati kakovostne izdelke, da ohranimo svoje zdravje in dobro počutje.

Vrsta Jedi

    Navodila

    *Za boljši ogled, kliknite na sliko.

    Instruction Image
    Mobile Menu