Domov > Recepti Domača jetrna pašteta

Domača Jetrna Pašteta

Domača jetrna pašteta

Čas priprave 1 hr 30 mins
Vrsta jedi Hladnje predjedi, Jedi iz šporheta
Vrsta kuhinje Slovenska

pripomočki

  • kuhinjska deska
  • oster nož
  • nizka kozica

Sestavine
  

  • Olje
  • Čebula
  • svinjska glava
  • Telečja Jetrca
  • Celi poper
  • Mleti poper
  • Lovorjev list
  • Jušna zelenjava
  • Česen
  • Mleta kumina
  • Majaron
  • Belo vino
  • Peteršilj

NAVODILA
 

  • V osoljeni vodi z dodatkom jušne zelenjave skuham svinjsko glavo
  • Čebulo narežem na tanke lističe in jo v nizki kozici prepražim na olju, naj ne začne rjaveti. Nato v kozico dodam jetrca, narezana na tanke rezine.
  • V jetrca dodam nasekljan česen, jušno zelenjavo narezano na čim manjše koščke in začinim z lovorovjevim listom, mletim poprom, ščepcem mlete kumine in majaronom.
  • Vse sestavine zalijem s šilcem konjaka ali domačega brendija ter malo belega vina.
  • Pokrito dušim na malem ognju približno 15 minut.
  • Pašteto ohladim in jo nato zmeljem s strojčkom za mletje mesa (če tega nimam, uporabim multipraktik) na želeno debelino.
  • Domačo jetrno pašteto lahko dekorirate s svežim peteršiljem.