Priprava

Kuhanje

Serviranja

Recipe Image

Sestavine

Opombe

Nasvet
V zmrzovalniku lahko shranjujete cele jurčke, še bolje pa je, da jih razrežete na tanko.
Fino je, da zamrznjene jurčke date ven iz zmrzovalnika vsaj kakšne pol ure preden jih začnete pripravljati.
Jurčke obvezno pripravljamo na visoki temperaturi.
Jurčki so okusni in zelo priljubljena goba, ki jo lahko pripravimo na različne načine. Najbolj preprosta in priljubljena pa je pečena različica, kjer cele jurčke ( seveda male) popečemo v ponvi z malo olja ali masla.  Če so veliki je pomembno je, da so sveži in čvrsti, da jih lahko lepo narežemo na enakomerne rezine. Pečeni jurčki so odličen dodatek k mesu ali zelenjavi, lahko pa jih postrežemo tudi kot samostojno jed. Priljubljeni so tudi v omakah ali kot nadev za testenine ali pite. Pečeni jurčki so enostavni za pripravo, hkrati pa okusni in zdravi jedi, saj vsebujejo veliko beljakovin, mineralov in vitaminov.

Vrsta Jedi

    Navodila

    *Za boljši ogled, kliknite na sliko.

    Instruction Image
    Mobile Menu