Domov > Recepti Pečeni jurčki

Popečeni narezani Jurči za pripravo Telečja jetra z Jurčki, recept v fotografiji, Klub Gurmanov Skaručna

Pečeni jurčki

Vrsta jedi Brezmesne jedi, Jedi iz šporheta, Tople predjedi, Zelenjavne jedi
Vrsta kuhinje Slovenska

Sestavine
  

  • Jurčki - celi, zamrznjeni
  • Olje ali svinjska mast
  • Česen
  • Sol
  • Olivno olje - opcijsko

NAVODILA
 

  • V nizko kozico dam nekaj kapljic olja ali še bolje, svinjske masti.
  • Ko se kozica segreje, dam notri zamrznjene jurčke in jih pokrijem s pokrovko.
  • Vmes premešam in ponovno pokrijem.
  • Po nekaj minutah jih dam ven iz kozice, razrežem na četrtine in pečem naprej.
  • Na koncu dodam še česen, jurčke posolim in jih pokapam z malce olivnega olja.

Nasvet

  • V zmrzovalniku lahko shranjujete cele jurčke, še bolje pa je, da jih razrežete na tanko.
  • Fino je, da zamrznjene jurčke date ven iz zmrzovalnika vsaj kakšne pol ure preden jih začnete pripravljati.
  • Jurčke obvezno pripravljamo na visoki temperaturi.