Priprava

Kuhanje

Serviranja

Recipe Image

Sestavine

Opombe

Pečena hobotnica izpod peke je tradicionalna dalmatinska jed, ki jo pripravljajo na poseben način. Hobotnico najprej očistijo ter nato marinirajo v mešanici oljčnega olja, soli, popra in drugih začimb po okusu.
Nato se hobotnica postavi v peko, ki je vkopana v zemljo, kjer se v peki peče ob oglju. Pri peki je pomembno, da je temperatura primerna in da se hobotnica peče dovolj dolgo, da postane mehka in okusna.
Postrežem jo lahko kot glavno jed ali kot prigrizek ob kozarcu vina. Hobotnica je bogata z beljakovinami, omega-3 maščobnimi kislinami in drugimi hranilnimi snovmi, ki so tako pomembne za naše zdravje.

Vrsta Jedi

    Navodila

    *Za boljši ogled, kliknite na sliko.

    Instruction Image
    novice
    Punč, Zasebni dogodki, tematski dogodki, Vinske degustacije, prezentacije Slovenskih vinarjev, Kulinarični teambuilding, kuharski tečaj, kulinarične delavnice, rojstni dnevi v klub gurmanov Skaručna

    Recept za punč

    Avtor: Marko Žagar PUNČ IZ KLUBA GURMANOV SKARUČNA Punč izvira iz Indije, angleški mornarji pa so bili tisti, ki so v začetku 17. stoletja napitek

    Več »
    Kako smo se v Klubu gurmanov učili mojstrskih prijemov pri kuhanju, Zasebni dogodki, tematski dogodki, Vinske degustacije, prezentacije Slovenskih vinarjev, Kulinarični teambuilding, kuharski tečaj, kulinarične delavnice, rojstni dnevi v klub gurmanov Skaručna

    Zelje 4x na teden

    Avtor: Marko Žagar Velik ljubitelj dobre hrane in ustanovitelj Kluba gurmanov Skaručna, društva za ohranjanje kulinarične dediščine Slovenije Marko Žagar najbolj uživa, ko lahko ljudem

    Več »
    Mobile Menu