fbpx

Pečena Hobotnica s krompirjem

Pečena Hobotnica izpod peke - sača s krompirjem je odlična jed, ki jo skupaj z vami pripravljamo na kulinaričnih delavnicah, kuharskih tečajih ali kulinaričnih teambuildingih v Klub Gurmanov Skaručna
Hobotnica s krompirjem je zaradi svoje edinstvene teksture in okusa zelo priljubljena med ljubitelji morske hrane.

Pripomočki

  • pekač

Sestavine
  

  • hobotnica
  • krompir
  • olivno olje
  • sol
  • rožmarin

Navodila
 

  • Hobotnico očistim drobovine, oči in kljun ter operem
    Gašper Zakrajšek in Pečena hobotnica izpod peke s krompirjem je jed, ki jo skupaj z vami pripravljamo na kulinaričnih delavnicah, kuharskih tečajih ali kulinaričnih teambuildingih v Klub Gurmanov Skaručna
  • Položim jo v pekač in jo obrnem z seski navzgor ter lepo poravnam
    Pečena Hobotnica izpod peke - sača s krompirjem je odlična jed, ki jo skupaj z vami pripravljamo na kulinaričnih delavnicah, kuharskih tečajih ali kulinaričnih teambuildingih v Klub Gurmanov Skaručna
  • Nato jo popolnoma brez vsega cca 1 uro pečem v pečici na 230 stopinjah ali pa pokrijem s peko
    Pečena Hobotnica izpod peke - sača s krompirjem je odlična jed, ki jo skupaj z vami pripravljamo na kulinaričnih delavnicah, kuharskih tečajih ali kulinaričnih teambuildingih v Klub Gurmanov Skaručna
  • Med tem, ko se peče nalupim, operem, narežem na kocke krompir in solim
    Pečena Hobotnica izpod peke - sača s krompirjem je odlična jed, ki jo skupaj z vami pripravljamo na kulinaričnih delavnicah, kuharskih tečajih ali kulinaričnih teambuildingih v Klub Gurmanov Skaručna
  • Ko se je hobotnica pekla cca eno uro ji po potrebi odlijem odvečno vodo
  • Dodam osoljen krompir in pokapljam z olivnim oljem ter zopet pečem cca 1 uro
  • Med tem še parkrat premešam krompir, začinim ga z rožmarinom v prahu
  • Na koncu ga zopet pokapljam z zelo dobrim olivnim oljem

Nasvet

  • Če mi ostane pečene hobotnice jo narežem in naredim v solati https://klubgurmanov.si/hobotnica-v-solati/

Nasvet

  • Hobotnico je vedno dobro prej zmrzniti saj bo tako mehkejša

Opombe

Pečena hobotnica izpod peke je tradicionalna dalmatinska jed, ki jo pripravljajo na poseben način. Hobotnico najprej očistijo ter nato marinirajo v mešanici oljčnega olja, soli, popra in drugih začimb po okusu.
Nato se hobotnica postavi v peko, ki je vkopana v zemljo, kjer se v peki peče ob oglju. Pri peki je pomembno, da je temperatura primerna in da se hobotnica peče dovolj dolgo, da postane mehka in okusna.
Postrežemo jo lahko kot glavno jed ali kot prigrizek ob kozarcu vina. Hobotnica je bogata z beljakovinami, omega-3 maščobnimi kislinami in drugimi hranilnimi snovmi, ki so tako pomembne za naše zdravje.
Vrsta jedi Brezmesne jedi, glavne jedi, Krompirjeve jedi, Sladkovodne in morske jedi, Vegetarijanske jedi
Vrsta kuhinje Mediteranska, Mediterranean
novice
Punč, Zasebni dogodki, tematski dogodki, Vinske degustacije, prezentacije Slovenskih vinarjev, Kulinarični teambuilding, kuharski tečaj, kulinarične delavnice, rojstni dnevi v klub gurmanov Skaručna

Recept za punč

Avtor: Marko Žagar PUNČ IZ KLUBA GURMANOV SKARUČNA Punč izvira iz Indije, angleški mornarji pa so bili tisti, ki so v začetku 17. stoletja napitek

Več »
Kako smo se v Klubu gurmanov učili mojstrskih prijemov pri kuhanju, Zasebni dogodki, tematski dogodki, Vinske degustacije, prezentacije Slovenskih vinarjev, Kulinarični teambuilding, kuharski tečaj, kulinarične delavnice, rojstni dnevi v klub gurmanov Skaručna

Zelje 4x na teden

Avtor: Marko Žagar Velik ljubitelj dobre hrane in ustanovitelj Kluba gurmanov Skaručna, društva za ohranjanje kulinarične dediščine Slovenije Marko Žagar najbolj uživa, ko lahko ljudem

Več »