fbpx

V četrtek, 23. 6. 2022 vas bomo v Klubu grumanov Skaručna popeljali na gurmansko dogodivščino okusov in priprave Morskih jedi. 

Dnevi so postali toplejši, daljši in bolj sončni. Bliža se poletje, tisti čas v letu za katerega bi se lahko reklo, da se tu čas malenkost ustavi. To je čas oddiha in sprostitve, čas za dopuste in počitnice ter gotovo tudi morsko hrano. Ta se še tako lepo prileže na vroč dan ob kozarcu dobrega vina, ne glede na to kje se bomo v trenutku znašli, doma na verandi v senci ali pa bomo nekje ob obali poslušali šumenje morja.

Res nikakor ne smemo pozabiti na naše brbončice, saj tudi one nestrpno čakajo okuse poletja.

Chef Marko Žagar pravi, da če restavracija pri morju poleti, bodi si na naši obali ali Dalmaciji, nima ribje juhe ali slane ribe v marinadi to ni prava restavracija in si zato ne zasluži vašega obiska.

Da se skupaj pripravimo na vstop v ta vesel in radosten čas, vam z navdušenjem sporočamo, da se bo v Klubu gurmanov Skaručna odvijala še ena Kulinarična delavnica na temo Morskih jedi.

Ker dajemo velik poudarek kulinaričnemu teambuildingubomo na ta dan skupaj zavihali rokave, si nadeli čudovite predpasnike in se pod vodstvom Chefa Marka Žagarja zavrteli v izjemno kulinarično doživetje priprave kar šestih izvrstnih morskih jedi.

Kulinarična delavnica bo potekala v četrtek, 23. junija 2022 od 17. do 21. ure v Klubu gurmanov Skaručna.

V tem času se boste naučili pripraviti:

  • Slano ribo v marinadi (sardela, srdela, inčun)
  • Marinirane inčune
  • Sardele na šavor
  • Sipino rižoto
  • Ribjo juho
  • Hobotnico s krompirjem v pečici

V gurmanska doživetja naših brbončic se bomo spustili v dobri družbi. Spremljala nas bo spodbudna glasba in ob kozarcu odličnega vina se bomo vsi skupaj lotili priprave. Na koncu pa bomo skrbno pripravljene morske specialitete seveda tudi pojedli.

Cena na osebo je 50 eur, v to pa je vključena tudi pijača – vino, domači sokovi, kava in voda.

Prijave sprejemamo po telefonu Kluba gurmanov Skaručna.
Chef Marko Žagar 
Tel.: 051 666 566

Pridružite se nam na gurmanskem popotovanju po morskih globinah, iz katerih boste priplavali z novim znanjem in svežimi poznanstvi.

Mi vas že neučakano pričakujemo.

novice

Koline v Klubu gurmanov Skaručna

Čakajo nas koline na kulinarični delavnici. Pod vodstvom chefa Marka Žagarja se bomo naučili delati svinjski želodec, pečenice, pražena jetrca, domače klobase in še mnogo več.

Več »

Milkin Babji žur

Čaka nas pravi babji žur z Milko na kulinarični delavnici. Pod vodstvom chefa Marka Žagarja se bomo poigrali s školjkami, škampi in še mnogo več.

Več »