
Kdaj: Četrtek, 24. 4. 2025, ob 17.00
Kje: Klub gurmanov Skaručna
Zahtevnost: Primerno za vse, ki uživate v dobri hrani – od ljubiteljskih kuharjev do pravih gurmanov
Doživite pomlad skozi vrhunske okuse!
Pomlad je čas prebujenja, svežine in novih začetkov. Narava nas obdari s čudovitimi sestavinami, ki jih lahko s pravim znanjem spremenimo v kulinarične mojstrovine. Vabimo vas na ekskluzivno delavnico, kjer bomo skupaj raziskovali sezonske okuse in ustvarjali jedi, ki vas bodo navdušile.
Pod vodstvom priznanega chefa Marka Žagarja bomo pripravili edinstvene dobrote iz špargljev, kopriv in regrata – treh izjemnih darov narave, ki so polni okusa in hranilnih snovi. Spoznali bomo tudi trike in tehnike, s katerimi boste te sestavine z lahkoto vključili v svojo kuhinjo.
Kaj vas čaka?
- Spoznali bomo skrivnosti nabiranja in priprave divjih rastlin, da boste vedeli, kdaj so najboljše in kako jih uporabiti.
- Skupaj bomo ustvarjali prefinjene jedi, ki jih boste z lahkoto pripravili tudi doma in z njimi navdušili prijatelje.
- Prikazali bomo različne kuharske tehnike in trike, ki vam bodo pomagali izboljšati vaše kulinarične spretnosti.
- Uživali boste v prijetnem druženju, odlični hrani in skrbno izbranih spremljajočih vinih.
Na meniju bodo:
Hladne in tople predjedi:
- Čemažev namaz s svežo skuto
- Regratova solata s topljeno panceto ali ocvirki, fižolom ali krompirjem in mehko kuhanim jajcem ( domač vinski kis)
- Frtajla s šparglji in svežimi zelišči
Juhe:
- Koprivna juha s praženimi bučnimi semeni
- Čemaževa juha
Glavne jedi:
- Ješprenj (ričota) s šparglji in bučkami
- Žlikrofi z mesnim nadevom in koprivno masleno omako
- Koprivni njoki v nežni špargljevi omaki
- Goveji polpeti po receptu stare mame s kremasto koprivno prilogo
Za ljubitelje mesa:
- Šparglji oviti v kraško panceto, pečeni na žaru
- Sočen mes file s koprivno omako
Za vegetarijance in vegane:
- Veganska špargljeva rižota
- Hrustljavi regratovi ocvrtki s tahinijevo omako
Zakaj tega dogodka ne smete zamuditi?
✔ Naučili se boste inovativnih načinov uporabe sezonskih sestavin, ki jih ponuja narava.
✔ Spoznali boste skrivnosti divjih rastlin in kako jih pravilno nabirati ter uporabiti v kuhinji.
✔ Pridobili boste praktične kuharske trike, ki bodo vaše jedi dvignili na višjo raven.
✔ Uživali boste v vrhunskem kulinaričnem druženju v prijetnem ambientu Kluba gurmanov Skaručna.
✔ To je odlična priložnost za vse, ki radi kuhate, raziskujete nove okuse ali preprosto uživate v dobri hrani.
Delavnica je skoraj v celoti prilagojena tudi za vegetarijance in vegane
CENA: 70,00€
V ceno je vključeno: 4-urna delavnica, vinska spremljava, voden ogled Markove vinske kleti
Prijave so obvezne, število mest je omejeno. Rezervirajte svoje mesto pravočasno in si zagotovite edinstveno kulinarično izkušnjo, ki je ne boste pozabili. Za prijavo na delavnico lahko izkoristite tudi DARILNE BONE.
Več informacij:
📞 Telefon: 051 666 566
📧 E-pošta: info@klubgurmanov.si