Šparglji, koprive in regrat: kulinarična delavnica

Cena: 70€

Kdaj: četrtek, 25. 4. 2024 ob 17.00 uri

Kje: KLUB GURMANOV SKARUČNA

Zahtevnost:

 

Vabljeni, da se nam pridružite na tem izjemnem kulinaričnem dogodku, kjer bomo skupaj odkrivali čare pomladi in okusov špargljev, kopriv in regrata. Pomlad je čas obnove in svežine, šparglji, koprive in regrat pa so njeno izjemno darilo, ki nas razvaja s svojimi zdravilnimi lastnostmi in izvrstnim okusom.

Obljubljamo vam nepozabno doživetje, polno inovativnih okusov in kulinaričnih mojstrovin na osnovi špargljev, kopriv in regrata, ki jih boste lahko uživali ob prijetnem druženju in vzdušju polnem navdušenja.

 

      • Šparglji oviti z domačo kraško slanino – panceto na žaru
      • Regrat z panceto, fižolom in jajcem
      • Špargljevo juho
      • Koprivno juho 
      • Ješprenj z bučkami in šparglji (špargljeva rižota)
      • Frtaljo s šparglji (omleta s šparglji)
      • Žlikrofi s koprivnim nadevom
      • Koprivni njoki s špargljevo omako
      • Goveji polpeti moje stare mame s koprivno prilogo
      • Jedi za vegetarijance in vegane
      • Seveda pa ne bo manjkalo tudi mesa za vse mesoljubce
      • Ostale dobrote po mojem in vašem navdihu.

    •  

     

     

    Že ob prihodu vas bo pričakalo nekaj jedi iz Markovega železnega repertoarja. Prav tako pa boste lahko uživali v dobri družbi in odlični pijači.  Za dobro vzdušje pa bo poskrbel vodja delavnice, Chef Marko Žagar

     

    Prijave sprejemamo na tel: 051 666 566 ali na mail: info@klubgurmanov.si

     

     

    Pripravili smo vrsto izjemnih jedi, ki temeljijo na najbolj svežih in kakovostnih špargljih. Na voljo bomo imeli različne vrste špargljev: divje in gojene. Nabrali bomo koprive, se naučili katere so dobre in katere ne. Šparglji, ta izjemno hranljiva in okusna zelenjava, bodo zvezda večera. Njihova nežna aroma in bogata tekstura bodo zagotovo navdušile vaše brbončice.

    Čez zimski čas smo jedli večinoma težjo hrano in čas je, da obnovimo in pozdravimo telo z nečim lažjim in začnemo s prečiščevanjem.

    Pod vodstvom chefa se boste lahko naučili novih kulinaričnih tehnik in trikov, ki jih lahko uporabljate tudi doma. Poleg tega bodo lahko uživali v prijetnem vzdušju ob druženju s prijatelji, okušali različne jedi iz špargljev, kopriv in regrata ter se sproščali ob dobri hrani in pijači.

    Dodaj v Google koledar.

     

    Mesta so omejena.t

    Šparglji so zelenjava, ki izvira iz Sredozemlja in Azije ter je znana po svojem nežnem okusu in hranljivih lastnostih. Obstajajo različne vrste špargljev, vključno z belimi, zelenimi in vijoličnimi, vsaka pa ima svoj značilen okus in teksturo.

    Poleg svojega osvežujočega okusa so šparglji tudi izjemno hranljivi in imajo številne koristi za zdravje:

    1. Bogati so z antioksidanti: Šparglji vsebujejo visoko vsebnost antioksidantov, kot so vitamin C, vitamin E in flavonoidi, ki pomagajo pri zaščiti telesa pred prostimi radikali in zmanjšujejo vnetja.

    2. Vir vitaminov in mineralov: Šparglji so odličen vir vitaminov in mineralov, vključno z vitaminom K, folno kislino, vitaminom A, vitaminom C, vitaminom E, magnezijem, fosforjem, cinkom in kalijem. Ti hranili so ključna za zdravje kosti, imunskega sistema, srca in oči.

    3. Podpirajo zdravo prebavo: Šparglji so bogati z vlakninami, ki pomagajo pri uravnavanju prebave, spodbujajo zdravje črevesja in preprečujejo zaprtje.

    4. Pomagajo pri uravnavanju telesne teže: Šparglji so nizkokalorična in nizkomaščobna zelenjava, ki lahko pomaga pri uravnavanju telesne teže in zmanjšanju tveganja za debelost.

    5. Podpirajo zdravje srca: Visoka vsebnost vitaminov, mineralov in antioksidantov v špargljih lahko pomaga pri zmanjševanju tveganja za srčno-žilne bolezni, kot so srčni napadi in možganska kap.

    6. Pomagajo pri nadzoru sladkorja v krvi: Šparglji imajo nizek glikemični indeks, kar pomeni, da ne povzročajo hitrega dviga ravni sladkorja v krvi, kar je koristno za ljudi s sladkorno boleznijo ali tiste, ki želijo nadzorovati svojo raven sladkorja v krvi.

    Zaradi svojih številnih zdravilnih lastnosti so šparglji priljubljena sestavina v različnih kuhinjah po vsem svetu in se pogosto uporabljajo v različnih jedeh, kot so juhe, solate, priloge in glavne jedi. Z redno vključitvijo špargljev v prehrano lahko okrepite svoje zdravje in uživate v okusnih kulinaričnih užitkih.

    Kopriva je zdravilna rastlina, ki ponuja številne koristi za zdravje. Med njene zdravilne učinke spadajo:

    1. Bogastvo hranil: Kopriva je bogata z vitamini (A, C, K), minerali (železo, kalcij, magnezij) in antioksidanti, kar krepi imunski sistem, spodbuja zdravje kosti in kože ter pomaga pri ohranjanju zdravja oči.

    2. Čiščenje telesa: Kopriva ima diuretične lastnosti, kar pripomore k izločanju škodljivih toksinov iz telesa ter s tem spodbuja zdravje ledvic in urinarnega sistema.

    3. Podpora prebavi: Zaradi visoke vsebnosti vlaknin kopriva spodbuja zdravo prebavo, preprečuje zaprtje in podpira delovanje črevesja.

    4. Zmanjševanje vnetij: Zaradi svojih protivnetnih lastnosti lahko kopriva pomaga pri lajšanju vnetnih stanj, kot so artritis in revmatizem.

    5. Pomoč pri anemiji: Zaradi visoke vsebnosti železa lahko kopriva pomaga pri povečanju ravni hemoglobina v krvi ter tako prispeva k preprečevanju in lajšanju simptomov anemije.

    6. Podpora zdravju las in kože: Uporaba koprive lahko pomaga krepiti lase, spodbuja rast las ter izboljšuje stanje kože, saj vsebuje hranila, ki podpirajo zdravje lasišča in kože.

    Zaradi svojih številnih zdravilnih lastnosti je kopriva cenjena rastlina v tradicionalni in alternativni medicini ter se uporablja v različnih oblikah, vključno s čaji, tinkturami, dodatki in prehranskimi dopolnili.

    Regrad je trajna zelnata rastlina iz družine glavočevk. Razpoznamo ga po značilnih nazobčanih listih, ki spominjajo na zobe, ter rumenih cvetovih, zbranih v socvetja. Cveti spomladi in poleti, pri čemer se iz cvetov razvijejo beli puhasti plodovi, ki jih veter raznaša naokoli.

    Regrad nam lahko pomaga z:

     

    1. Podpora prebavi: Regrad vsebuje prebiotična vlakna, ki spodbujajo zdravo delovanje prebavnega sistema, lajšajo prebavne težave in pospešujejo prebavo.

    2. Detoksikacija telesa: Zaradi svojih diuretičnih lastnosti regrat pomaga pri izločanju toksinov iz telesa, kar lahko izboljša delovanje ledvic in uravnava raven tekočin v telesu.

    3. Pomoč pri čiščenju jeter: Regrad lahko pomaga pri čiščenju jeter in spodbuja njihovo regeneracijo, kar lahko koristi celotnemu telesu.

    4. Podpora zdravju kože: Zaradi visoke vsebnosti antioksidantov, vitaminov in mineralov regrat lahko pomaga pri zdravljenju kožnih težav, kot so akne, ekcemi in draženje kože, ter spodbuja zdrav in sijoč videz kože.

    5. Uravnavanje ravni sladkorja v krvi: Nekateri študije kažejo, da lahko regrat pomaga uravnavati raven sladkorja v krvi, kar je koristno za ljudi s sladkorno boleznijo ali tiste, ki želijo nadzorovati svoj krvni sladkor.

    6. Podpora zdravju srca: Redno uživanje regrada lahko pomaga zniževati raven holesterola v krvi, kar zmanjšuje tveganje za srčno-žilne bolezni, kot so srčni napadi in možganska kap.

    Regrad je tako vsestranska rastlina, ki lahko prispeva k splošnemu dobremu počutju in zdravju ter je cenjenn tako v tradicionalni kot tudi v sodobni naravni kulunariki.
    novice
    Punč, Zasebni dogodki, tematski dogodki, Vinske degustacije, prezentacije Slovenskih vinarjev, Kulinarični teambuilding, kuharski tečaj, kulinarične delavnice, rojstni dnevi v klub gurmanov Skaručna

    Recept za punč

    Avtor: Marko Žagar PUNČ IZ KLUBA GURMANOV SKARUČNA Punč izvira iz Indije, angleški mornarji pa so bili tisti, ki so v začetku 17. stoletja napitek

    Več »
    Kako smo se v Klubu gurmanov učili mojstrskih prijemov pri kuhanju, Zasebni dogodki, tematski dogodki, Vinske degustacije, prezentacije Slovenskih vinarjev, Kulinarični teambuilding, kuharski tečaj, kulinarične delavnice, rojstni dnevi v klub gurmanov Skaručna

    Zelje 4x na teden

    Avtor: Marko Žagar Velik ljubitelj dobre hrane in ustanovitelj Kluba gurmanov Skaručna, društva za ohranjanje kulinarične dediščine Slovenije Marko Žagar najbolj uživa, ko lahko ljudem

    Več »
    Mobile Menu