fbpx

Koprivna juha

Koprivna juha je odlična jed, ki se jo v sezoni učimo na kulinaričnih delavnicah, kuharskih tečajih ali kulinaričnih teambuildingih v Klub Gurmanov Skaručna
Koprivna juha je odlična izbira za vse, ki iščejo zdravo in okusno jed, ki je primerna za vegetarijance in vegane. Poleg tega je koprivna juha tudi odličen način za izkoriščanje divjih rastlin, ki jih lahko najdemo v naravi
Vrsta jedi Brezmesne jedi, jedi na žlico, veganske jedi, Zelenjavne juhe
Vrsta kuhinje Slovenska

Sestavine
  

  • olivno olje
  • krompir za zgostitev
  • česen
  • sol
  • muškatni orešček
  • soda bikarbona
  • smetana ali maslo

NAVODILA
 

  • Naberem koprive in jim odstranim stebla
  • Krompir olupim operem in narežem na male kocke, da se bo hitreje skuhal
  • Solim
  • Ko je krompir kuhan tekočine ne zavržem saj bo iz te tekoćine nastala juha
  • Nasekljan česen, koprivne liste in žličko sode bikarbone dodam že skuhanemu krompirju
  • Vse skupaj zmiksam s paličnim mešalnikom
  • Začinim z muškatnim oreškom in par kapljic dobrega olivnega olja
  • dekoriram z malce smetane

Pripombe

Koprivna juha je okusna in zdrava jed, ki se pripravlja iz listov kopriv. čeprav se mnogi ljudje izogibajo koprivam zaradi njihovega dražečega učinka, pa je koprivna juha zelo hranljiva, saj vsebuje veliko vitaminov, mineralov in antioksidantov.
Pri pripravi koprivne juhe je pomembno, da uporabimo mlade in sveže koprive, ki jih temeljito operemo in posušimo. Nato jih blanširamo in zmiksamo v kremno juho. Juho lahko začinimo po okusu, na primer z dodatkom česna, krompirja ali smetane.
Koprivna juha je odlična izbira za vse, ki iščejo zdravo in okusno jed, ki je primerna za vegetarijance in vegane. Poleg tega je koprivna juha tudi odličen način za izkoriščanje divjih rastlin, ki jih lahko najdemo v naravi.
novice
Punč, Zasebni dogodki, tematski dogodki, Vinske degustacije, prezentacije Slovenskih vinarjev, Kulinarični teambuilding, kuharski tečaj, kulinarične delavnice, rojstni dnevi v klub gurmanov Skaručna

Recept za punč

Avtor: Marko Žagar PUNČ IZ KLUBA GURMANOV SKARUČNA Punč izvira iz Indije, angleški mornarji pa so bili tisti, ki so v začetku 17. stoletja napitek

Več »
Kako smo se v Klubu gurmanov učili mojstrskih prijemov pri kuhanju, Zasebni dogodki, tematski dogodki, Vinske degustacije, prezentacije Slovenskih vinarjev, Kulinarični teambuilding, kuharski tečaj, kulinarične delavnice, rojstni dnevi v klub gurmanov Skaručna

Zelje 4x na teden

Avtor: Marko Žagar Velik ljubitelj dobre hrane in ustanovitelj Kluba gurmanov Skaručna, društva za ohranjanje kulinarične dediščine Slovenije Marko Žagar najbolj uživa, ko lahko ljudem

Več »