Belokranjci na Skaručni

Kulinarično doživetje: Belokranjci na Skaručni

Na Skaručni bo tudi ta petek veselo!

Vabimo vas na še eno kulinarično dogodivščino z belokranjci na Skaručni, ki se bo pričela v petek, 13. januarja ob 17. uri.

Bela krajina je dežela, ki jo poznamo po brezah, belih štorkljah, značilni beli platneni narodni noši in Zelenem Juriju. Med vsemi zakladi, ki jih skriva ta pokrajina, pa se bomo mi v petek posvetili predvsem enemu. To je belokranjska kulinarika.

Chef Marko Žagar bo na ta dan na Skaručni gostil prav posebne goste iz Bele krajine.

Z nami bodo:

JOŽE PRUS iz vinske kleti PRUS, s predstavitvijo svojih vin,

KZ Metlika z degustacijo in predstavitvijo svojih vin,

SIMONIČ GREGOR s predstavitvijo svojih vin iz kleti Semiške penine,

PETER BADOVINAC gostilna JUGORJE z predstavitvijo žgane pijače karampampuli,

IGOR ŠUKLJE z vrhunskim black angusom,

DUŠAN BADOVINAC z masli GHEE,

DANILO PAVLOVIČ z degustacijo domačih marmelad in konopljinega likerja ter

ANDREJ GARTNER, Metlika, Direktor Zavoda Zrnje, ki proizvaja sušeno govedino SVAROG Beef Jerky, s predstavitvijo sušene govedine in Flanders Beefa.

Na dogodek smo povabili tudi zelo znani lik Zelenega Jurija. Opravičil se nam je, da na žalost ne bo mogel priti, saj bi s svojo udeležbo moral posledično odgnati zimo in oznaniti pomlad, za kar pa še ni pripravljen.

Dogodek bo otvoril Chef Marko Žagar, s svojimi izvrstnimi gurmanskimi predjedmi, nato pa bomo skupaj z vami, zavihali rokave, vzeli v roke orodja in vsi skupaj ustvarili kopico okusnih Belokranjskih dobrot.

Skupaj bomo pripravili:

  • belokranjsko pogačo na različne načine (z ocvirki, s sezamom, s kumino,…)
  • belokranjsko šaro
  • belokranjske žlinkrofe
  • belokranjsko cvrtje
  • black angus na ghee maslu
  • belokranjsko povitico

Mi že nestrpno čakamo, da se bomo skupaj z vami na Skaručni prepustili toku ustvarjanja in okušanja belokranjske kulinarike. Ker se gotovo pri jedi prileže tudi kozarček vina ali dva, bomo skupaj nazdravili in uživali tudi v belokranjskih vinih in penini.

Vinska klet Metlika
Njena tradicija sega v leto 1909, takrat je bila ustanovljena prva Vinska zadruga v Metliki. Govori se, da kdor želi bolje spoznati Belo krajino in njene ljudi, se bo že veliko naučil ob kozarcu njenega vina.

Vinska klet PRUS
Štiri generacije pod eno streho simbolizirajo vinogradniško tradicijo družine. Vinska klet PRUS je petkratni vinar leta Slovenije za leta 2009, 2010, 2011, 2012 in 2019.

Semiška penina
Vinogradništvo je v družini Simonič tradicija mnogih rodov. Ivan Simonič je postal konec 20. stoletja prvi pridelovalec penin v Beli krajini in tako je na dan prišla Semiška penina, ki je na sejmu v Gornji Radgoni, leta 2001 dobila zlato medaljo z oceno 18,53 točke in osvojila drugo mesto med peninami.

V primeru, da po dogodku ne boste razpoloženi za vožnjo domov, vam Klub gurmanov Skaručna omogoča tudi najem čudovitih, starinsko opremljenih sob, v katerih je kopalnica, kabelska TV in Wi-fi dostop. Dogovorite pa se lahko tudi za kraljevi zajtrk.

Prijave sprejemamo po telefonu Kluba gurmanov Skaručna, do zapolnitve prostih mest.
Chef Marko Žagar 
Tel.: 051 666 566

Petek se hitro bliža, zato pohitite in se nam pridružite na gurmanskem popotovanju po Beli krajini, ki vam bo gotovo še dolgo ostalo v spominu.

Mi vas že neučakano pričakujemo.

novice
klub gurmanov

Velikonočna pojedina

kulinarična delavnica 65€ Kdaj: četrtek, 6. 4. 2023 (17:00 – 21:00) Kje: KLUB GURMANOV SKARUČNA Zahtevnost: Delavnica je namenjena za trening pred velikim in vsakoletnim

Več »
klub gurmanov

KULINARIČNA DELAVNICA:

VELIKONOČNA POJEDINA 65€ KDAJ: četrtek, 6. 4. (17:00 – 21:00) KJE: KLUB GURMANOV SKARUČNA ZAHTEVNOST: ¼ Delavnica je namenjena za trening pred velikim in vsakoletnim

Več »
Belokrajnska pogača je uspela v celoti

Obletnica Kluba gurmanov Skaručna

Dragi gurmani! Za nami je še eno leto, v katerem smo se skupaj z vami v Klubu gurmanov Skaručna spuščali po kulinaričnih popotovanjih mnogih okusov. Skupaj smo delili

Več »
Prekajena in v krušni peči pečena postrv ali sulec je odlična jed, ki jo skupaj z vami pripravljamo na kulinaričnih delavnicah, kuharskih tečajih ali kulinaričnih teambuildingih v Klub Gurmanov Skaručna.

POSTRVI – kulinarična delavnica

Si želite poznati razliko med soško postrvjo, zlatovščico in šarenko? Si želite, da bi vaše najljubše goste ob naslednji priložnosti pogostili z vrhunsko pripravljenimi raznorvstnimi

Več »