Priprava

Kuhanje

Serviranja

Recipe Image

Sestavine

Opombe

Testenine s smetano in različnimi siri so priljubljena jed v mnogih kuhinjah po svetu. Ta jed se lahko pripravi na različne načine, odvisno od uporabljenih sestavin. Na splošno pa se uporabljajo testenine, kot so tagliatelle, fettuccine ali penne, ki se prelijejo s smetano in dodajo različni siri, kot so parmezan, gorgonzola ali feta. Za pripravo te jedi najprej skuhamo testenine po navodilih na embalaži. Medtem pa v ponvi stopimo maslo, dodamo nasekljan česen ter ga pražimo, da zadiši. Nato dodamo smetano in nariban sir ter mešamo, dokler se sir ne stopi in smetana ne zgosti. Na koncu primešamo še kuhane testenine in dobro premešamo, da se omake enakomerno razporedijo po testeninah. Postrežemo takoj, po želji pa lahko dodamo še svež peteršilj ali druga zelišča za okus
Pri pripravi testenin s smetano in sirom je pomembno, da smetano pravilno zmešamo s sirom, da dobimo kremasto omako. Za to lahko uporabimo tudi malo masla ali olivnega olja, da se sestavine lažje zmešajo. Po želji lahko dodamo tudi začimbe, kot so bazilika, peteršilj ali česen, da dobimo bolj izrazit okus.
Testenine s smetano in sirom so odličen način, kako uporabiti različne sire, ki jih imamo doma. Ta jed je lahko tudi odlična izbira za hitro kosilo ali večerjo, saj se pripravi hitro in enostavno. Poskusite jo pripraviti sami in uživajte v okusnem obroku!
Testenine s smetano in sirom so okusna jed, ki jo je enostavno pripraviti in jo imajo radi številni ljubitelji testenin. . To jed lahko prilagodimo tudi glede na lasten okus in dodamo druge sestavine, kot so na primer gobe, šunka ali zelenjava. Testenine s smetano in sirom so lahko odlična izbira za hitro in okusno kosilo ali večerjo, ki jo bodo z veseljem jedli tudi otroci.

Vrsta Jedi

    Navodila

    *Za boljši ogled, kliknite na sliko.

    Instruction Image
    novice
    Punč, Zasebni dogodki, tematski dogodki, Vinske degustacije, prezentacije Slovenskih vinarjev, Kulinarični teambuilding, kuharski tečaj, kulinarične delavnice, rojstni dnevi v klub gurmanov Skaručna

    Recept za punč

    Avtor: Marko Žagar PUNČ IZ KLUBA GURMANOV SKARUČNA Punč izvira iz Indije, angleški mornarji pa so bili tisti, ki so v začetku 17. stoletja napitek

    Več »
    Kako smo se v Klubu gurmanov učili mojstrskih prijemov pri kuhanju, Zasebni dogodki, tematski dogodki, Vinske degustacije, prezentacije Slovenskih vinarjev, Kulinarični teambuilding, kuharski tečaj, kulinarične delavnice, rojstni dnevi v klub gurmanov Skaručna

    Zelje 4x na teden

    Avtor: Marko Žagar Velik ljubitelj dobre hrane in ustanovitelj Kluba gurmanov Skaručna, društva za ohranjanje kulinarične dediščine Slovenije Marko Žagar najbolj uživa, ko lahko ljudem

    Več »
    Mobile Menu