OKUSI POMLADI: KULINARIČNA PRAVLJICA S SEZONSKIMI DOBROTAMI

Kdaj: Četrtek, 24. 4. 2025, ob 17.00
Kje: Klub gurmanov Skaručna
Zahtevnost: Primerno za vse, ki uživate v dobri hrani – od ljubiteljskih kuharjev do pravih gurmanov

70,00 

Opis

Doživite pomlad skozi vrhunske okuse!

Pomlad je čas prebujenja, svežine in novih začetkov. Narava nas obdari s čudovitimi sestavinami, ki jih lahko s pravim znanjem spremenimo v kulinarične mojstrovine. Vabimo vas na ekskluzivno delavnico, kjer bomo skupaj raziskovali sezonske okuse in ustvarjali jedi, ki vas bodo navdušile.

Pod vodstvom priznanega chefa Marka Žagarja bomo pripravili edinstvene dobrote iz špargljev, kopriv in regrata – treh izjemnih darov narave, ki so polni okusa in hranilnih snovi. Spoznali bomo tudi trike in tehnike, s katerimi boste te sestavine z lahkoto vključili v svojo kuhinjo. Na delavnici se nam bo pridružil tudi Blaž Kante iz kmetije Kante, ki nas bo izobrazil o oljčnih oljih in nam predstavil nekaj njihovih vrhunskih oljčnih olj.

Kaj vas čaka?

  • Spoznali bomo skrivnosti nabiranja in priprave divjih rastlin, da boste vedeli, kdaj so najboljše in kako jih uporabiti.
  • Skupaj bomo ustvarjali prefinjene jedi, ki jih boste z lahkoto pripravili tudi doma in z njimi navdušili prijatelje.
  • Prikazali bomo različne kuharske tehnike in trike, ki vam bodo pomagali izboljšati vaše kulinarične spretnosti.
  • Uživali boste v prijetnem druženju, odlični hrani in skrbno izbranih spremljajočih vinih.

Na meniju bodo:

Hladne in tople predjedi:

  • Čemažev namaz s svežo skuto
  • Regratova solata s topljeno panceto ali ocvirki, fižolom ali krompirjem in mehko kuhanim jajcem ( domač vinski kis)
  • Frtajla s šparglji in svežimi zelišči

Juhe:

  • Koprivna juha s praženimi bučnimi semeni
  • Čemaževa juha

Glavne jedi:

  • Ješprenj (ričota) s šparglji in bučkami
  • Žlikrofi z mesnim nadevom in koprivno masleno omako
  • Koprivni njoki v nežni špargljevi omaki
  • Goveji polpeti po receptu stare mame s kremasto koprivno prilogo

Za ljubitelje mesa:

  • Šparglji oviti v kraško panceto, pečeni na žaru
  • Sočen mes file s koprivno omako

Za vegetarijance in vegane:

  • Veganska špargljeva rižota
  • Hrustljavi regratovi ocvrtki s tahinijevo omako

Zakaj tega dogodka ne smete zamuditi?

✔ Naučili se boste inovativnih načinov uporabe sezonskih sestavin, ki jih ponuja narava.
✔ Spoznali boste skrivnosti divjih rastlin in kako jih pravilno nabirati ter uporabiti v kuhinji.
✔ Pridobili boste praktične kuharske trike, ki bodo vaše jedi dvignili na višjo raven.
✔ Uživali boste v vrhunskem kulinaričnem druženju v prijetnem ambientu Kluba gurmanov Skaručna.
✔ To je odlična priložnost za vse, ki radi kuhate, raziskujete nove okuse ali preprosto uživate v dobri hrani.

Delavnica je skoraj v celoti prilagojena tudi za vegetarijance in vegane

CENA: 70,00€

V ceno je vključeno: 4-urna delavnica, vinska spremljava, voden ogled Markove vinske kleti

Prijave so obvezne, število mest je omejeno. Rezervirajte svoje mesto pravočasno in si zagotovite edinstveno kulinarično izkušnjo, ki je ne boste pozabili. Za prijavo na delavnico lahko izkoristite tudi DARILNE BONE.

Več informacij:

📞 Telefon: 051 666 566
📧 E-pošta: info@klubgurmanov.si

 

 

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “OKUSI POMLADI: KULINARIČNA PRAVLJICA S SEZONSKIMI DOBROTAMI”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Drugi izdelki
Pregled zasebnosti

To spletno mesto uporablja piškotke za boljšo uporabniško izkušnjo na naši spletni

Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in opravljajo funkcije, kot je prepoznavanje vas, ko se vrnete na našo spletno stran in kot pomoč naši ekipi, da prepozna, kateri deli spletnega mesta so za vas najbolj zanimivi in uporabni.