Domov > Recepti Škampova juha

Priprava škampove juhe kuhajmo skupaj kulinarični teambuilding v klub gurmanov skarucna

Škampova juha

Odličen recept za škampovo juho, ki ga skupaj pripravljamo tudi na kulinaričnih delavnicah v Klubu gurmanov Skaručna, na katerih se nam lahko pridružite.
Čas priprave 1 hr
Vrsta jedi Jedi iz šporheta, jedi na žlico, Sladkovodne in morske jedi
Vrsta kuhinje Slovenska

Sestavine
  

  • Škampi
  • Olivno olje
  • Česen
  • Drobtine
  • Pasiran paradižnik ali (češnjev paradižnik ali mini pelati) - opcijsko
  • Peteršilj
  • Sol
  • Sladka smetana - opcijsko

NAVODILA
 

  • Na olivnem olju v nizki kozici z na hitro popečem škampe (in mini paradižnik) iz vseh strani.
  • Odstavim iz ognja.
  • Škampom ločim glave od repov (primem z eno roko za glavo in z drugo rep ter obrnem. Repke prihranim glave dam nazaj v kozico).
  • Dodam nasekljan česen, drobtine, pasiran paradižnik in zalijem z belim vinom.
  • Kuham 15 minut.
  • Med kuhanjem repke očistim oklepov.
  • S paličnim mešalnikom zmeljem vse oklepe - glave, klešče, itd. ter precedim skozi cedilo.
  • Dobim čisti škampov temelj.
  • Po potrebi dolijem malce vode ter kuham še 15 minut.
  • Juho legiram z malce sladke smetane (opcijsko), nalijem v krožnike dodam očiščene škampove repke in potresem z malce nasekljanega peteršilja.

Pripombe

Nasvet
Morda boste morali juho razredčit, ker bo drugače okus zelo močan, kar pa ni všeč vsakomur.