Domov > Recepti Piščančje Krače v Čebulni Omaki

Piščančje krače v čebulni omaki kuhajmo skupaj kulinarični teambuilding v klub gurmanov skarucna

Piščančje Krače v Čebulni Omaki

Čas priprave 45 mins
Skupni čas 45 mins
Vrsta jedi Jedi iz šporheta
Vrsta kuhinje Slovenska

Sestavine
  

  • 1 dcl Olje
  • 2 kos Čebula
  • 8 kos Piščančja bedra
  • 2 stroka Česen
  • 1 žlička Sol
  • 1 ščep Poper
  • 1 kos Paradižnik
  • 1 ščep Mleta rdeča paprika
  • 1 Žlica Gorčica
  • 1 žlica Paradižnikov koncentrat
  • 1-5 dcl Pivo (po izbiri)

NAVODILA
 

Marinada

  • Do gladkega zmešam po eno jedilno žlico: gorčice, paradižnikove mezge in žlico olja.

Gurmanska mešanica začimb za piščanca

  • V možnar zmešam po eno jedilno žlico timijana, majarona, pehtrana, rožmarina in rdeče paprike in zmečkam.
  • Dobro premešam

Priprava:

  • Piščančja bedra najprej posolim in popopram. Nato jih začinim še z gurmansko mešanico začimb za piščanca (količina po občutku).
  • Premažem z marinado (naj počiva vsaj 1 uro - še bolje čez noč).
  • Ponev naoljim, vanjo položim piščančja bedra
  • Očiščeno čebulo narežem na tanke lističe. Naj je bo dovolj, da bo prekrila preostali prostor (zaradi čebule, ki bo spuščala vodo se začimbe in omaka ne bodo zažgali).
  • Na pol pokrito pečem na zelo vročem ognju, da se bo jed spodaj pekla, zgoraj pa dušila.
  • Vsebino v ponvi potresem z jedilno žlico sladkorja. Sladkor je namreč naravni ojačevalec okusa. Ker se bo karameliziral bo končna jed tudi lepše barve.
  • Dodam še na tanko narezan paradižnik
  • Ko bo piščanec na spodnji strani lepo popečen, ga obrnem in zopet pokrijem s pokrovko.
  • Po potrebi zalijem z pivom.