Piščančja bedra najprej posolim in popopram. Nato jih začinim še z gurmansko mešanico začimb za piščanca (količina po občutku).
Premažem z marinado (naj počiva vsaj 1 uro - še bolje čez noč).
Ponev naoljim, vanjo položim piščančja bedra
Očiščeno čebulo narežem na tanke lističe. Naj je bo dovolj, da bo prekrila preostali prostor (zaradi čebule, ki bo spuščala vodo se začimbe in omaka ne bodo zažgali).
Na pol pokrito pečem na zelo vročem ognju, da se bo jed spodaj pekla, zgoraj pa dušila.
Vsebino v ponvi potresem z jedilno žlico sladkorja. Sladkor je namreč naravni ojačevalec okusa. Ker se bo karameliziral bo končna jed tudi lepše barve.
Dodam še na tanko narezan paradižnik
Ko bo piščanec na spodnji strani lepo popečen, ga obrnem in zopet pokrijem s pokrovko.
Po potrebi zalijem z pivom.