fbpx

Marinirani škampi

Marinirani škampi so odlična jed, ki jo skupaj z vami pripravljamo na kulinaričnih delavnicah, kuharskih tečajih ali kulinaričnih teambuildingih v Klub Gurmanov Skaručna
Vrsta jedi Brezmesne jedi, Hladnje predjedi, Sladkovodne in morske jedi, Vegetarijanske jedi

Sestavine
  

  • škampi
  • olivno olje
  • limona

NAVODILA
 

  • Svežim škampom odstranim oklep iz repa
  • Zložim na krožnik
  • pokapljam z olivnim oljem
  • malce posolim
  • morda kapnem še kapljico limone ( neobvezno )

Pripombe

Marinirani škampi so okusna jed, ki jih lahko pripravimo na različne načine. Škampe najprej očistim nato mariniram v mešanici oljčnega olja, limoninega soka, česna, ingverja in drugih začimb po okusu.
Mariniranje škampov je pomembno, saj jim doda okus in mehkobo. V marinadi jih pustimo vsaj nekaj ur, najbolje pa čez noč, da se dobro prepojijo z začimbami.
Pri pripravi mariniranih škampov je pomembno, da izberemo sveže škampe, saj bodo tako najbolj okusni.
novice
Punč, Zasebni dogodki, tematski dogodki, Vinske degustacije, prezentacije Slovenskih vinarjev, Kulinarični teambuilding, kuharski tečaj, kulinarične delavnice, rojstni dnevi v klub gurmanov Skaručna

Recept za punč

Avtor: Marko Žagar PUNČ IZ KLUBA GURMANOV SKARUČNA Punč izvira iz Indije, angleški mornarji pa so bili tisti, ki so v začetku 17. stoletja napitek

Več »
Kako smo se v Klubu gurmanov učili mojstrskih prijemov pri kuhanju, Zasebni dogodki, tematski dogodki, Vinske degustacije, prezentacije Slovenskih vinarjev, Kulinarični teambuilding, kuharski tečaj, kulinarične delavnice, rojstni dnevi v klub gurmanov Skaručna

Zelje 4x na teden

Avtor: Marko Žagar Velik ljubitelj dobre hrane in ustanovitelj Kluba gurmanov Skaručna, društva za ohranjanje kulinarične dediščine Slovenije Marko Žagar najbolj uživa, ko lahko ljudem

Več »