Marinirani škampi

Vrsta jedi Brezmesne jedi, Hladnje predjedi, Sladkovodne in morske jedi, Vegetarijanske jedi
Sestavine
- škampi
- olivno olje
- limona
NAVODILA
- Svežim škampom odstranim oklep iz repa
- Zložim na krožnik
- pokapljam z olivnim oljem
- malce posolim
- morda kapnem še kapljico limone ( neobvezno )
Pripombe
Marinirani škampi so okusna jed, ki jih lahko pripravimo na različne načine. Škampe najprej očistim nato mariniram v mešanici oljčnega olja, limoninega soka, česna, ingverja in drugih začimb po okusu.
Mariniranje škampov je pomembno, saj jim doda okus in mehkobo. V marinadi jih pustimo vsaj nekaj ur, najbolje pa čez noč, da se dobro prepojijo z začimbami.
Pri pripravi mariniranih škampov je pomembno, da izberemo sveže škampe, saj bodo tako najbolj okusni.