fbpx

Lisičkina juha s krompirjem - Lisičke

Lisičke kuhajmo skupaj kulinarični teambuilding v klub gurmanov skarucna

Sestavine
  

  • Sol
  • Majaron
  • Lovor
  • Olje
  • Svinjska mast
  • Panceta ( opcijsko)
  • Čebula
  • Česen
  • Lisičke
  • Krompir
  • Korenček
  • Belo vino

Navodila
 

  • Lisičke operem in jih razrežem ali z roko natrgam na enake kose.
  • V visoki kozici na olju opražim na drobno narezano čebulo.
  • Dodam ji lisičke in panceto ( opcijsko)  ter pražim nekaj minut.
  • Dodam nariban korenček in na male kocke narezan krompir ter pražim še nekaj minut.
  • Lisičkam dodam nasekljan česen, premešam, zalijem z vodo, začinim s soljo, lovorjem in majaronom. Kuham na majhnem ognju.
  • V ponvi na svinjski masti naredim svetlo rjavo prežganje (uporabim lahko tudi suho prežganje), dodam malo lisičkine juhe in z metlico mešam, da ne nastanejo grudice. Zlijem v juho.
  • Kuham toliko časa, da se krompir skuha.
  • Lisičkovo župo lahko dekorirate z rezino limone in nasekljanim peteršiljem, po okusu pa dodate tudi malo kisle smetane.
  • Namesto svinjske masti lahko uporabite poljubno maščobo.
  • Izvrsten dodatek je tudi panceta.
Čas priprave 1 hour 30 minutes
Total Time 1 hour 30 minutes
Vrsta jedi Brezmesne jedi, Jedi iz šporheta
Vrsta kuhinje Slovenska