Domov > Recepti Karpačo – Tagliata brusketa

Karpačo - Tagliata brusketa

Čas priprave 5 mins
Vrsta jedi Tople predjedi, Zelenjavne jedi
Vrsta kuhinje Slovenska

Sestavine
  

  • Kruh
  • Rukola
  • Olivno olje
  • Pljučna pečenka - telečja, žrebičkova, oslovska, jagenčkova ali ovčja
  • Parmezan
  • Sveže grobo mlet poper
  • Sol
  • Olive (po izbiri)
  • Kapre (po izbiri)
  • Sardelji filet (po izbiri)

NAVODILA
 

  • Kruh popečem.
  • Na kruhku naredim posteljico iz rukole.
  • Tagliata verzija: Nanj položim 2 rezini pljučne pečenke (debeli približno 3mm), ki smo ju na hitro popekli iz obeh strani na zelo močnem ognju - približno 10 sekund na vsaki strani.
  • Carpaccio verzija: Položim rezino carpaccia pljučne (surovo in debelo približno 2mm - za lažje rezanje prej na pol zamrznem in narežem s strojčkom).
  • Popram, posolim in prelijem z olivnim oljem.
  • Sedaj lahko po želji na vse skupaj potresem fino sesekljan sardelji filet, olive in kapre.
  • Okrasim s parmezanom.