Domov > Recepti Jajca s kaviarjem

Nadevana Jajčka s Kaviarjem Skaručna

Jajca s kaviarjem

Čas priprave 10 mins
Vrsta jedi Hladnje predjedi, Jedi iz šporheta, Solate
Vrsta kuhinje Slovenska

pripomočki

  • posoda v kateri boste kuhali jajca
  • oster nož
  • žlica
  • kuhinjska deska

Sestavine
  

  • Jajca
  • Sol
  • Mleti poper
  • Gorčica
  • Sveža rukola
  • Peteršilj
  • File slane sardine ali inčuna
  • Zelena solata
  • Kaviar

NAVODILA
 

  • Jajca skuham na trdo (okoli 10 minut) in jih ohladim.
  • Ohlajene prerežem na polovice in jim izdolbem rumenjak.
  • Rumenjak spasiram, začinim s soljo, mletim poprom, gorčico, dodam na drobno nasekljan peteršilj in rukolo ter fileje sardel.
  • Z nastalo zmesjo nato nadevam prazne jajčne beljake.
  • Za dekoracijo kot posteljico uporabim zeleno solato narezano na rezance.
  • Jajčka obložimo z kaviarjem.
  • Kaviar je najboljšega okusa, ko je zelo ohlajen.