Domov > Recepti Golaž iz jadranskih kalamarov

Njoki z Jadranskimi kalamari - lignji

Golaž iz jadranskih kalamarov

Golaž iz jadranskih kalamarov je okusna jed, ki jo tudi skupaj z vami pripravljamo na kuharskih tečajih v Klubu gurmanov Skaručna.
Čas priprave 30 mins
Skupni čas 30 mins
Vrsta jedi Jedi iz šporheta, Sladkovodne in morske jedi
Vrsta kuhinje Slovenska

Sestavine
  

  • Jadranski kalamari (veliki in debeli - mesnati)
  • Čebula
  • Olivno olje
  • Česen
  • Rdeče vino
  • Pasiran paradižnik
  • Mleti lovor
  • Rožmarin
  • Mleta sladka rdeča paprika

NAVODILA
 

  • Kalamare očistim drobovine, kosti in jim odstranim zob ter oči.
  • Narežem jih na kolobarje oziroma večje kose ( lahko tudi po dolgem, da dobim kvadrate).
  • Na drobno narežem čebulo in jo v nizki kozici prepražim na olivnem olju ter posolim.
  • Prepraženi čebuli dodam kalamare in nasekljan česen., da zadiši. Začinim, dodam še pasiran paradižnik in zalijem z rdečim vinom.
  • Pokrito počasi dušim do 1 ure ( odvisno od velikosti in starosti kalamarov. Po potrebi dolivam vodo ali vino.
  • Serviram s polento ali njoki in dekoriram s svežim peteršiljem.