V skledo presejem moko in na sredini z zajemalko napravim jamico. Vanjo nadrobim kvas ter ga potresem z sladkorjem in mlačnim mlekom ter pustim, da kvas vzhaja.
V skledi zgnetem v gladko testo. Skledo nato pokrijem s servieto in postavim na toplo, da vzhaja. Njegova velikost se mora povečati za dvakrat ali trikrat.
K vzhajanemu testu dodam preostali sladkor, mleko, maslo, jajca in sol. Vse skupaj gnetem tako dolgo, da se testo loči od sklede in se v njem pojavijo mehurčki.
Vgneteno testo ponovno pokrijem in pustim vzhajati, da zopet vzhaja (njegova velikost se mora zopet podvojiti).
Pekač namažem z maščobo, vzhajano testo pa razvaljam na pomokani deski na prst debelo.
Narežem na kvadrate, nanje pa namažem marmelado ter jih prepognem. Testo stisnem z vseh štirih stranic, tako da je marmelada na sredini.
Vsak buhtelj pomočim z ene strani v stopljeno maslo, da se med peko ne sprimejo. Nato naj še enkrat vzhajajo.
Buhteljne pečem 35-40 minut na 220 stopinjah. Če med peko porjavijo, jih povrhu pokrijem s alu folijo.
Pečene obrnem na desko in jih potresem s sladkorjem v prahu.