Priprava

Kuhanje

Serviranja

Recipe Image

Sestavine

Opombe

Najbrž je prav bakala tisti najbolj priljubljen izdelke iz posušene polenovke. Pripravljen je "na belo". Je jed, ki je značilna za božični večer.
Bakalar je pripravljen iz polenovke. Polenovka in bakalar pa ne pomenita isto, saj je eno soljena trska, drugo pa sušena.
V Italiji izraz bacala uporabljajo za trsko ali polenovko, isto ribo, ki pa se potem deli po načinu priprave. Ime bacala je najpogosteje uporabljeno za bel ribji namaz iz posušene polenovke, toplega olivnega olja, česna in vode, v kateri se je kuhala riba.
Bacalao salao en verde pa imenujejo soljeno trsko ali polenovko. V glavnem so ga izvažale skandinavske države v Španijo in Portugalsko. Eno varianto te slane ribe, z delno izrezano hrbtno kostjo so izvažali tudi v latinsko Ameriko. Zaradi transporta, da se ni pokvarila pa so jo solili in posušili. 
Izraz trska in polenovka pa se uporablja za enako ribo. 
Nekod se reče bakalar, drugod bakalà, italijansko in angleško govoreči uporabljajo izraz baccalà, nekateri bakalar na belo ali polenovka na belo.

Vrsta Jedi

    Navodila

    *Za boljši ogled, kliknite na sliko.

    Instruction Image
    Pregled zasebnosti

    To spletno mesto uporablja piškotke za boljšo uporabniško izkušnjo na naši spletni

    Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in opravljajo funkcije, kot je prepoznavanje vas, ko se vrnete na našo spletno stran in kot pomoč naši ekipi, da prepozna, kateri deli spletnega mesta so za vas najbolj zanimivi in uporabni.