fbpx

Žrebičkove rolade

Žrebičkove rolade na rukoli so odlična jed, ki jo skupaj z vami pripravljamo na kulinaričnih delavnicah ali teambuildingih v Klub Gurmanov Skaručna
Servings 4 osebe

Sestavine
  

  • Sol
  • Poper
  • Gorčica
  • Žrebičkov hrbet
  • Olivno olje

Navodila
 

  • Žrebičkov hrbet očistim žil in trdih kož, ki se ga držijo.
  • Namažem ga z gorčico in nadrgnem z grobo mletim poprom.
  • Vakumiram ali pa jo zavijem v pvc folijo in ji iztisnem zrak, da se ne pokvari med staranjem.
  • Tako zavito jo staram najmanj 3 tedne v hladilniku na 4 stopinjah.
  • Uležano narežem na pol cm debele rezine.
  • Rezine na tanko namažem z gorčico in zavijem (z zobotrebcem jih prebodem, da drži v roladi)
  • Pečem na živem ognju približno 2 minuti na vsaki strani.
  • Položim na posteljico iz rukole, ter pokapljam z olivnim oljem.
Vrsta jedi Jedi iz šporheta
Vrsta kuhinje Slovenska