Domov > Recepti Žrebičkova Tagliata – Taljata z Belimi ali Črnimi Tartufi

Žrebičkov Karpačo s Tartufi

Žrebičkova Tagliata - Taljata z Belimi ali Črnimi Tartufi

Čas priprave 1 hr
Čas kuhanja 10 mins
Vrsta jedi Hladnje predjedi, Tople predjedi
Vrsta kuhinje Slovenska

pripomočki

  • nož
  • deska za rezanje

Sestavine
  

  • Sol
  • Poper
  • Gorčica
  • Gorčica
  • Tartufovo olje
  • Beli ali Črni tartuf
  • Rukola za posteljico
  • Parmezan ( po želji za dekoracijo)

NAVODILA
 

  • Žrebičkov hrbet očistim žil in trdih kož, ki se ga držijo.
  • Namažem ga z gorčico in nadrgnem z grobo mletim poprom.
  • Vakumiram ali pa ga zavijem v pvc folijo in iztisnem zrak, da se med zorenjem ne pokvari.
  • Tako zavito žrebovino staram najmanj 3 tedne v hladilniku na 4-ih stopinjah.
  • Narežem na rezine debele približno pol cm.
  • Posolim in pokapljam z oljem.
  • Pečem na živem ognju približno pol minute na vsaki strani.
  • Krvavo pečene rezine položim na posteljico iz rukole, solim z grobo soljo, pokapljam z olivnim oljem.
  • Po želji dekoriram z naribanim parmezanom.
  • Na vse skupaj obilno naribam bele ali črne tartufe.