Priprava

Kuhanje

Serviranja

Recipe Image

Sestavine

Opombe

Tagliata - taljata je priljubljena italijanska jed, ki se običajno pripravlja s tanko narezanimi rezinami govejega mesa, običajno iz dela mesa pljučna. Tagliata pomeni "narezano" v italijanščini. To meso se najprej peče na žaru ali ponvi, nato pa nareže na tanke rezine in postreže s solato in drugimi prilogami.
Običajno se uporabljam kose mesa, kot so biftek, file mignon ali newyorški strip, lahko pa se pripravim tudi z drugimi kosi mesa. Glavna stvar je, da je kos mesa dovolj debel, da ga lahko zapečem na visoki temperaturi, vendar ne predebeli, da se meso hitro in enakomerno speče.
Ko je meso pečeno, se ga nareže na tanke rezine in postreže s solato ali drugimi prilogami. Za solato se običajno uporabljajo listi rukole, parmezan ali drugi trdi siri, češnjevi paradižniki, limonin sok in oljčno olje. Pripravim lahko tudi različne omake, kot so omaka iz balzamičnega kisa, omaka iz gorčice in medu ali omaka iz oljčnega olja in limoninega soka, da jedi dodam še več okusa.
Tagliata je hitro pripravljena in okusna jed, ki jo lahko postrežem kot glavno jed ali kot del večerje s prijatelji in družino. Je odlična izbira za tiste, ki radi jedo meso, vendar želijo nekaj lahkega, saj je solata lahka in osvežujoča.

Vrsta Jedi

    Navodila

    *Za boljši ogled, kliknite na sliko.

    Instruction Image
    Mobile Menu