Žrebičkov karpačo z belimi tartufi
To je recept za izvrsten Žrebičkov karpačo, ki ga v Klubu gurmanov Skaručna pripravljamo tudi skupaj na kulinaričnih delavnicah, na katerih se nam lahko pridružite.
Čas priprave 10 mins
priprava mesa 2 meseca 60 d
Skupni čas 60 d 10 mins
Vrsta jedi Hladnje predjedi
Vrsta kuhinje Slovenska
- Sol
- Poper
- Poper
- Žrebičkov hrbet
- Beli tartufi
- Tartufovo olje
- Olivno olje
Žrebičkov hrbet očistim žil in trdih kož, ki se ga držijo.
Namažem ga z gorčico in nadrgnem z grobo mletim poprom.
Vakumiram ali pa ga zavijem v pvc folijo, da iztisnem zrak, da se med zorenjem ne pokvari.
Tako zavitega staram najmanj 3 tedne v hladilniku na temperaturi do 4 stopinje.
Pred peko ga nadrgnem in pokapljam z oljem.
Pečem na živem ognju približno 2 minuti na vsaki strani.
Narežem na tanko in položim na posteljico iz rukole, naribam beli tartuf ter pokapljam z olivnim oljem, v katerem sem imel namočen beli tartuf.
Za dekoracijo po želji lahko uporabite črne olive.
Nasvet
Ko je hrbet opečen, ga zopet zavijem v pvc folijo in zamrznjen. Zamrznjenega je lažje in lepše na rezati na salamoreznici.