Domov > Recepti Žrebičkov karpačo z belimi tartufi

Žrebičkov Karpačo s Tartufi

Žrebičkov karpačo z belimi tartufi

To je recept za izvrsten Žrebičkov karpačo, ki ga v Klubu gurmanov Skaručna pripravljamo tudi skupaj na kulinaričnih delavnicah, na katerih se nam lahko pridružite.
Čas priprave 10 mins
priprava mesa 2 meseca 60 d
Skupni čas 60 d 10 mins
Vrsta jedi Hladnje predjedi
Vrsta kuhinje Slovenska

Sestavine
  

  • Sol
  • Poper
  • Poper
  • Žrebičkov hrbet
  • Beli tartufi
  • Tartufovo olje
  • Olivno olje

NAVODILA
 

  • Žrebičkov hrbet očistim žil in trdih kož, ki se ga držijo.
  • Namažem ga z gorčico in nadrgnem z grobo mletim poprom.
  • Vakumiram ali pa ga zavijem v pvc folijo, da iztisnem zrak, da se med zorenjem ne pokvari.
  • Tako zavitega staram najmanj 3 tedne v hladilniku na temperaturi do 4 stopinje.
  • Pred peko ga nadrgnem in pokapljam z oljem.
  • Pečem na živem ognju približno 2 minuti na vsaki strani.
  • Narežem na tanko in položim na posteljico iz rukole, naribam beli tartuf ter pokapljam z olivnim oljem, v katerem sem imel namočen beli tartuf.
  • Za dekoracijo po želji lahko uporabite črne olive.

Pripombe

Nasvet
Ko je hrbet opečen, ga zopet zavijem v pvc folijo in zamrznjen. Zamrznjenega je lažje in lepše na rezati na salamoreznici.