Domov > Recepti Vratovina z ražnja

Vratovina iz ražnja kuhajmo skupaj kulinarični team building v klub gurmanov Skaručna

Vratovina z ražnja

Svinjsko meso in še posebej vratovina je odlična izbira za peko na žaru. Pravzaprav je na ražnju vsaj tako redna gostja kot čevapčiči ali ražnjiči. Meso je zelo mehko, okusno in sočno, saj je svinjski vrat za razliko od govedine, teletine ali jagnjetine lepo prepreden (marmoriran) s tankimi plastmi maščobe, ki poskrbijo, da se meso med peko na žaru ne izsuši.
Čas kuhanja 3 hrs 30 mins
Skupni čas 3 hrs 30 mins
Vrsta jedi Pečeno v kaminu
Vrsta kuhinje Slovenska

Sestavine
  

  • Svinjski vrat
  • Sol
  • Poper
  • Mleta kumina
  • Česen

NAVODILA
 

  • Vratovino začinim s soljo, poprom in mleto kumino.
  • Česen zdrobim in ga namežem po vratovini.
  • Na žerjavici počasi pečem približno 3,5 ure.