Goveji dvanajsternik dobro operem in ga blanširam (za lažje kuhanje ga lahko narežem na manjše kose).
Kuham v osoljeni vodi z dodatkom lovorja in celega popra.
Ko je skoraj skuhan ga narežem na tanke rezine - vampe (vode ne zavržem).
V nizki kozici prepražim na drobno narezano čebulo, da postekleni.
Čebuli dodam na drobno narezano hamburško slanino.
Ko se slanina opraži dodam še narezane vampe.
Nato dodam še na drobno nasekljan česen, da zadiši, potresem z drobtinami in zalijem z vodo v kateri so se kuhali vampi.
Previdno solim saj sem dodal že osoljeno vodo.
Začinim s celim črnim poprom in lovorjevim listom ter kuham do mehkega.
Za zgostitev po potrebi dodam še krušnih drobtin.
Proti koncu na svinjski masti prepražim malce moke in naredim temno prežganje za okus.
Dodam česen, da zadiši, suho mleto papriko (pražim le do kakih 10 sekund, da se paprika ne prižge)
Zalijem z juho od vampov in z metlico premešam, da se ne naredijo grude.
Zlijem nazaj v vampe, dodam še malce belega vina in kuham še vsaj 10 minut.
Ko postrežem dekoriram in začinim še z parmezanom.