Priprava

Kuhanje

Serviranja

Recipe Image

Sestavine

Opombe

Nasvet:
jajca nikoli ne solimo surova temveč vedno na koncu
Umešana jajca z ocvirki so priljubljena slovenska kmečka jed, ki jo danes najdemo na jedilnikih tudi v urbanih kuhinjah. Jed se pripravlja tako, da se ocvirki prepražijo v ponvi, nato pa se jim dodaja stepena jajca. Jajca se pražijo na zmernem ognju, medtem pa jih stalno meša, da se ne prismodijo. Ko so jajca na pol pečena, lahko po želji dodamo še kakšne začimbe, kot so sol, poper, peteršilj ali drobnjak. Jedi se lahko priležejo še popečene kruhove kocke ali preprosta solata. Umešana jajca z ocvirki tako preprosta, a okusna jed, ki jo je mogoče pripraviti hitro in enostavno ter zadovoljiti tudi najboljše zahtevne gurmane.

Vrsta Jedi

    Navodila

    *Za boljši ogled, kliknite na sliko.

    Instruction Image
    Mobile Menu