Domov > Recepti Umešana jajčka

Umešana jajčka, Jajca z domačimi ocvirki in praženo čebulo

Umešana jajca (frtalja) so ena od najbolj osnovnih jedi, ki jih med prvimi pripravi vsak kuharski začetnik. Umešana jajčka za zajtrk je enostavno pripraviti, a težko je narediti res dobra. Pripravljena so v nekaj minutah, postrežemo pa jih čimprej, da so sočna in mehka. Hiter in enostaven recept Marka Žagarja ima samo tri sestavine.
Čas kuhanja 15 mins
Skupni čas 15 mins
Vrsta jedi Brezmesne jedi
Vrsta kuhinje Slovenska

Sestavine
  

  • Sveža domača jajca
  • Čebula
  • Olje ali svinjska mast z ocvirki
  • Poper
  • Sol

NAVODILA
 

  • V skledo ubijem jajca.
  • Na svinjski masti ali ocvirkih popražim na tanko narezano čebulo. Kdor ne mara svinjske masti lahko uporabi tudi kakšno drugo maščobo.
  • Dodam Jajca.
  • Frtaljo na zmernem ognju pražim in mešam v začetku samo beljake.
  • Proti koncu razmešam še rumenjake, da bo frtalja bolj sočna.
  • solim in popram (po jajcih lahko potresem tudi narezan peteršilj, da jim dodam še malo svežine).
  • Zelišča, ki jih boste dodali, naj bodo pri pripravi sveža, če želite, da prevladujejo.