Priprava

Kuhanje

Serviranja

Recipe Image

Sestavine

Opombe

Nasvet
Brinove jagode vedno strem preden jih dam kuhat.
Tržiške bržole je okusna enolončnica iz kuhanih ovčjega mesa in zelenjave, primerna kot samostojna jed ali priloga.
Tržiške bržole predstavljajo posebnost tržiške kulinarike, ki izvira iz dolge tradicije priprave ovčjih obarjev, ki so jih s časom dodajali različne začimbe in zelišča ter se spreminjali v bolj ali manj različnih oblikah. Danes poznamo več različnih receptov za pripravo te slastne jedi, ki so nekakšna mešanica med obaro in pečenko. V revnih kuhinjah so jih pripravljali kot obaro, da so lahko nahranili več lačnih ust, medtem ko so se premožnejši meščani mastili s koštrunovo pečenko. Danes so bržole še vedno priljubljena jed na tržiških krožkih in jih Tržičani ohranjajo tudi z organizacijo tekmovanja v kuhanju, imenovanih BRŽOLJADA. Vsaka gospodinja ima svoj pristop k pripravi te tradicionalne jedi, vendar so vse skupne glavne značilnosti.

Vrsta Jedi

    Navodila

    *Za boljši ogled, kliknite na sliko.

    Instruction Image
    Mobile Menu