Domov > Recepti Tržiške bržole

Tržiške Bržole

Tržiške bržole

To je recept za okusno enolončnico, ki jo pripravljamo tudi na kulinaričnih team buildingih, na katerih se nam lahko tudi pridružite v klubu gurmanov Skaručna, pod vodstvom chefa Marka Žagarja.
Vrsta jedi Jedi iz šporheta, jedi na žlico
Vrsta kuhinje Slovenska

Sestavine
  

  • Čebula
  • Česen
  • Sol
  • Poper
  • Šetraj
  • Lovor
  • Brinove jagode
  • Korenje
  • Krompir
  • Moka
  • Ovčetina

NAVODILA
 

  • Na maščobi prepražim na drobno nasekljano čebulo.
  • Dodam na srednje velike kose 3 do 5 cm narezano meso, ki sem ga prej pomokal iz vseh strani in vse skupaj pražim na močnem ognju.
  • Ko je meso prepraženo, dodam začimbe, (med začimbami naj prevladuje šetraj).
  • Dolijem malce vode ter počasi pokrito dušim (po potrebi jo dolivam) .
  • Nato dodam še na drobne kose narezan olupljen krompir, korenje, zalijem z vodo in začinim z malce belega vina
  • Na maščobi prepražim še malce moke in naredim prežganje, ki ga dodam juhi ter kuham še 45 minut.

Pripombe

Nasvet
Brinove jagode vedno strem preden jih dam kuhat.
Tržiška bržola je okusna enolončnica iz kuhanih ovčjih bržol in zelenjave, primerna kot samostojna jed ali priloga.