fbpx

Testenine

Izdelava jušnih rezancev kuhajmo skupaj kulinarični teambuilding v klub gurmanov skarucna
Čas priprave 1 hour
Skupni čas 1 hour
Vrsta jedi Brezmesne jedi, Tople predjedi
Vrsta kuhinje Slovenska

Sestavine
  

  • Gladka moka
  • Srednje veliko jajce
  • Sol
  • Olje

NAVODILA
 

  • Z gladko moko tipa 400 ali 500, srednje velikim jajcem, parimi kapljicami olja in soljo naredim testo. Razmerje na 1 kg moke je deset srednje velikih jajc in 1,5 dag soli z veliko žlico olivnega olja.
  • Vse skupaj gnetem toliko časa, da zmes nima grudic in je popolnoma gladka. Nato testo pustim počivat približno 1 uro.
  • Testo po počitku zvaljam na tanko, da čezenj lahko beremo.
  • Narežem na poljubne oblike in kuham v osoljeni vodi približno 4-5 minut.
  • Če želite, da se vam odcejene kuhane testenine ne sprimejo, jim dodajte par kapljic olja.