Domov > Recepti Testenine z dagnjami, klapavicami, pedoči

Testenine z Dagnjami recept v fotografiji, Klub Gurmanov Skaručna

Testenine z dagnjami, klapavicami, pedoči

Čas priprave 15 mins
Skupni čas 15 mins
Vrsta jedi Sladkovodne in morske jedi
Vrsta kuhinje Slovenska

Sestavine
  

  • 1 dcl Olivno olje
  • 1 mala glavica Česen
  • 1 kg Dagnje
  • jušna žlica Drobtine
  • 1 dcl Belo vino
  • Peteršilj
  • 0,5 kg Testenine
  • po želji Pasiran paradižnik

NAVODILA
 

  • Dagnje na hitro očistim brade.
  • Na drobno nasekljan česen vržem v kozico z olivnim oljem, ter na hitro opražim, da zadiši.
  • V kozico dodam dagnje in jih potresem z drobtinami ter dodam še malo belega vina in (po želji pasiran paradižnik).
  • Med počasnim kuhanjem mešam, medtem nasekljam peteršilj.
  • Ko so vse dagnje odprte kuhanje končam.
  • Meso dagenj shranim na poseben krožnik, lupino zavržem.
  • V juhico, ki je ostala v kozici od kuhanja školjk dodamo testenine in mešamo.
  • Ko so testenine skuhane dodamo še dagnje ter peteršilj in postrežem.