Domov > Recepti Telečji ali Goveji jezik s kozjim sirom

Goveji jezik z belim sirom

Telečji ali Goveji jezik s kozjim sirom

Čas priprave 3 hrs
Vrsta jedi Hladnje predjedi
Vrsta kuhinje Slovenska

Sestavine
  

  • jezik
  • sol
  • črni celi poper
  • lovorjev list
  • jušna zelenjava

2. del priprave

  • olivno olje
  • kozji sir
  • kuhan jezik

NAVODILA
 

  • Jezik najprej operem in ga dam kuhat v osoljeno vodo z dodatkom popra, lovorja in jušne zelenjave. Jezik se, odvisno od starosti živali, kuha 2,5 - 4 ure. Jezik nato olupim in ga pustim, da se ohladi. Med hlajenjem očistim in nasekljam malo česna ter ga prelijem z olivnim oljem. Ohlajen jezik narežem na tanko - najbolje na salamoreznici. Nato ga prelijem z olivnim oljem, v katerem je že nasekljan česen. Preko njega naribam še kozji sir - na srednjo velikost ribežla .

Nasvet:

  • Priporočljivo je, da česen nasekljate uro ali dve prej, da olje postane po česnu bolj aromatično.
  • Jezik vedno olupimo, ko je še vroč.
  • Jezik je kuhan, ko gre povrhnjica dol z lahkoto.