Priprava

Kuhanje

Serviranja

Recipe Image

Sestavine

Opombe

Telečja jetrca z jurčki lahko serviramo kot toplo predjed ali samostojno jed z domačim belim kruhom, polento ali pire krompirjem. Poleg lahko ponudimo tudi svežo sezonsko solato.
Jed vedno solimo tik pred serviranjem, namreč, če bi čebulo in jurčke solili med pripravo, bi spustili vodo in bi se kuhali, namesto pekli. Jetrca pa bi postala pretrda.
Pražena telečja jetra so tako okusna in priljubljena jed, da jo najdemo na številnih jedilnikih v gostilnah. Telečja jetra so tako zelo mehka in nežnega okusa ter vsebujejo veliko hranil, tako beljakovine kot železo in veliko vitamina B. Pri pripravi praženih telečjih jeter se jetra najprej očistijo in narežejo na tanke rezine, ki se nato popečejo na maslu ali olju. Pražena telečja jetra se lahko začinijo s soljo in poprom ter postrežejo z omako po izbiri, kot je npr. čebulna omaka ali omaka iz vina. Ta jed je lahko samostojna jed ali pa se postreže kot priloga k drugim jedem, kot so krompir, riž ali zelenjava. Pražena telečja jetra je odlična izbira za tiste, ki iščejo okusno in hranljivo jed, ki jo je enostavno pripraviti.

Vrsta Jedi

    Navodila

    *Za boljši ogled, kliknite na sliko.

    Instruction Image
    Mobile Menu