fbpx

Tatarski biftek

Tatarski biftek je jed, ki jo skupaj z vami pripravljamo na kulinaričnih delavnicah ali teambuildingih v Klub Gurmanov Skaručna
Čas priprave 45 minutes
Skupni čas 45 minutes
Vrsta jedi Hladnje predjedi
Vrsta kuhinje Slovenska

Sestavine
  

  • Sveža pljučna (goveji hrbet)
  • Sol
  • Poper
  • Olje
  • Gorčica
  • Rumenjak
  • Čebula (najbolje šalotka)
  • Kisla paprika
  • Jajce
  • Kisle kumarice
  • Kapre
  • Sardelni fileti ali inčuni
  • Sladka ali pekoča paprika v prahu
  • Konjak
  • Peteršilj
  • Kisle gobice

Sestavine po izbiri ali za prilogo:

  • Olive
  • Kisle gobice
  • Maslo
  • Kisle kumarice, kisle čebulice
  • Feferoni

NAVODILA
 

  • Uležano pljučno očistim žil in sesekljam - nastrgam z nožem ali zmeljem.
  • V rumenjak dodam gorčico, sol in poper, mešam ter počasi dolivam olje, kot bi delal majonezo (za pol kg mesa uporabim približno 2 rumenjaka in 60 g olja).
  • Vse dodatke, kot so čebula ali šalotka, vložena kisla paprika, feferon ali čili, kapre, sardelne filete in peteršilj na drobno nasekljam vsakega posebej.
  • Čebulo ali šalotko in ostale sestavine je najbolje nasekljati ročno in čimbolj na drobno.
  • Meso razdelimo na dve polovici. V prvo polovico dam mešanico rumenjaka in gorčice ter vse ostale nasekljane dodatke (ne porabim vsega).
  • Premešam in dodam drugo polovico mesa s šilcem konjaka ter zopet dobro premešam.
  • Poskusim in po potrebi dodam še preostale dodatke.
  • Zraven tatarskega biftka lahko ponudite še maslo, kisle kumarice, kapre, olive, kisle feferone in kisle gobice. Obvezno postrezite ob popečenem kruhu.