Priprava

Kuhanje

Serviranja

Recipe Image

Sestavine

Opombe

Kisla juha je tradicionalna jed, ki se pripravlja v različnih kuhinjah po svetu. Gre za juho, ki ima kislo in pikantno okusno noto, ki jo dosežemo s fermentacijo sestavin ali dodajanjem kislih sestavin, kot so limona, kis ali kisla smetana.
Glede na zgodovino te jedi, štajerska kisla juha izvira iz revnejših časov, ko so ljudje jedli preprosto hrano, ki so jo pridelali sami na kmetijah. V teh časih so uporabljali kislo smetano in druge konzervirane sestavine.
Danes je štajerska kisla juha priljubljena jed, ki jo mnogi Slovenci pripravljajo in jedo v družbi prijateljev in družine. Čeprav se je priprava te juhe skozi leta nekoliko spremenila, še vedno ohranja tradicionalni okus in slog, ki ga imajo radi mnogi ljubitelji slovenske kuhinje.

Vrsta Jedi

    Navodila

    *Za boljši ogled, kliknite na sliko.

    Instruction Image
    Mobile Menu