fbpx

Solata s tuno in jajcem

Mešana solata s tuno in jajcem je odlična jed, ki jo skupaj z vami pripravljamo na kulinaričnih delavnicah, kuharskih tečajih ali kulinaričnih teambuildingih v Klub Gurmanov Skaručna
Zelena solata s tuno in trdo kuhanimi jajci je lahka, sveža in zdrava samostojna jed za vroče poletne dni, lahko pa si jo privoščite tudi v prazničnih dneh. Po vseh prazničnih dobrotah se namreč prileže lahka solata s tunini in jajci, ki jo lahko postrežete kot samostojno jed ali pa kot prilogo mesnim jedem.
Čas priprave 10 minutes
Skupni čas 10 minutes
Vrsta jedi Solate
Vrsta kuhinje Slovenska

Sestavine
  

  • Solata zelena, radič (po izbiri)
  • Tuna doma pripravljena ali iz konzerve
  • Jajce
  • Olje
  • Kis
  • Sol
  • Začimbe

NAVODILA
 

  • Solato operemo in jo natrgamo ali anrežemo na manjše liste.
  • Solim, popram, začinim še s kisom in oljem. Najraje uporabim mešanico balzamičnega in vinskega kisa ter olivnega olja.
  • Na solato dam tuno ( lahko je iz pločevinke).
  • Na vrh položim še narezano trdo kuhano jajce.
  • Solata se prileže ob vročih poletnih dneh ali kot priloga k različnim jedem.