fbpx

Solata s tuno in jajcem

Mešana solata s tuno in jajcem je odlična jed, ki jo skupaj z vami pripravljamo na kulinaričnih delavnicah, kuharskih tečajih ali kulinaričnih teambuildingih v Klub Gurmanov Skaručna
Zelena solata s tuno in trdo kuhanimi jajci je lahka, sveža in zdrava samostojna jed za vroče poletne dni, lahko pa si jo privoščite tudi v prazničnih dneh. Po vseh prazničnih dobrotah se namreč prileže lahka solata s tunini in jajci, ki jo lahko postrežete kot samostojno jed ali pa kot prilogo mesnim jedem.

Sestavine
  

  • Solata zelena, radič (po izbiri)
  • Tuna doma pripravljena ali iz konzerve
  • Jajce
  • Olje
  • Kis
  • Sol
  • Začimbe

Navodila
 

  • Solato operemo in jo natrgamo ali anrežemo na manjše liste.
  • Solim, popram, začinim še s kisom in oljem. Najraje uporabim mešanico balzamičnega in vinskega kisa ter olivnega olja.
  • Na solato dam tuno ( lahko je iz pločevinke).
  • Na vrh položim še narezano trdo kuhano jajce.
  • Solata se prileže ob vročih poletnih dneh ali kot priloga k različnim jedem.
Čas priprave 10 minutes
Total Time 10 minutes
Vrsta jedi Solate
Vrsta kuhinje Slovenska