Domov > Recepti Slane sardele v marinadi

Slane ribe sardele ali inčuni

Slane sardele v marinadi

Čas priprave 10 mins
Skupni čas 10 mins
Vrsta jedi Sladkovodne in morske jedi
Vrsta kuhinje Slovenska

Sestavine
  

  • Slana sardela ali inčuni
  • Poper
  • Olivno olje
  • Čebula
  • Močno rdeče vino
  • Vinski kis

NAVODILA
 

  • Sardele očistimo lusk.
  • Odvojimo meso od kosti - filiramo.
  • Očistimo drobovino.
  • Razvrstimo po krožniku.
  • Močno začinimo s poprom.
  • Zalijemo z močnim rdečim vinom.
  • Pokapljamo z vinskim kisom.
  • Dodamo na kolobarje ali na rezine narezano čebulo.
  • Pokapljamo z olivnim oljem.
  • Preden jed postrežemo, naj jed stoji priibližno 10 minut, da se jed prepoji z vinom in se okusi razvijejo.