fbpx

Slane sardele v marinadi

Slana riba ( sardele ) v marinadi so odlična jed, ki jo skupaj z vami pripravljamo na kulinaričnih delavnicah, kuharskih tečajih ali kulinaričnih teambuildingih v Klub Gurmanov Skaručna
Slana sardela v marinadi je priljubljena jadranska jed, ki jo najdemo v mnogih državah ob Jadranskem morju
Čas priprave 10 minutes
Skupni čas 10 minutes
Vrsta jedi Sladkovodne in morske jedi
Vrsta kuhinje Slovenska

Sestavine
  

  • Slana sardela ali inčuni
  • Poper
  • Olivno olje
  • Čebula
  • Močno rdeče vino
  • Vinski kis

NAVODILA
 

  • Sardele očistimo lusk.
  • Odvojimo meso od kosti - filiramo.
  • Očistimo drobovino.
  • Razvrstimo po krožniku.
  • Močno začinimo s poprom.
  • Zalijemo z močnim rdečim vinom.
  • Pokapljamo z vinskim kisom.
  • Dodamo na kolobarje ali na rezine narezano čebulo.
  • Pokapljamo z olivnim oljem.
  • Preden jed postrežemo, naj jed stoji priibližno 10 minut, da se jed prepoji z vinom in se okusi razvijejo.

Pripombe

Sardela je plava riba.
Slana sardela v marinadi je priljubljena jadranska jed, ki jo najdemo v mnogih državah ob Jadranskem morju, Hrvaška, Slovenija, Italija in Črna Gora. Jed se pripravlja iz slanih sardel, ki se nato marinirajo v oljčnem olju skupaj z različnimi začimbami.
Sardele tako majhne, ​​mastne ribe, ki so tako bogate z omega-3 maščobnimi kislinami in beljakovinami, zaradi česar so tudi zelo zdrave. Za pripravo slane sardele v marinadi se ribe najprej očistijo in solijo, da se ustvari prava slanost. Nato se marinirajo v oljčnem olju, v katerem se raztopijo različne začimbe, kot so česen, rožmarin, lovorjev list, poper, limonin sok in še mnoge druge.
Marinirane sardele so odličen prigrizek ali dodatek k drugačnemu jedem, kot so solate ali testenine. Poleg tega pa tako zelo priljubljene tudi kot del tradicionalnih jedi v jadranski kuhinji, kot so ribji brodeti ali rižote.
Slana sardela v marinadi je lahko tudi odlično darilo za ljubitelje morskih dobrot ali za tiste, ki želijo okusiti pristne okuse Jadrana. Jed je preprosta za pripravo in z malo truda lahko ustvarite okusno in zdravo jed, ki jo bodo vaše gostje zagotovo cenili.