Priprava

Kuhanje

Serviranja

Recipe Image

Sestavine

Opombe

Sardela je plava riba.
Slana sardela v marinadi je priljubljena jadranska jed, ki jo najdemo v mnogih državah ob Jadranskem morju, Hrvaška, Slovenija, Italija in Črna Gora. Jed se pripravlja iz slanih sardel, ki se nato marinirajo v oljčnem olju skupaj z različnimi začimbami.
Sardele tako majhne, ​​mastne ribe, ki so tako bogate z omega-3 maščobnimi kislinami in beljakovinami, zaradi česar so tudi zelo zdrave. Za pripravo slane sardele v marinadi se ribe najprej očistijo in solijo, da se ustvari prava slanost. Nato se marinirajo v oljčnem olju, v katerem se raztopijo različne začimbe, kot so česen, rožmarin, lovorjev list, poper, limonin sok in še mnoge druge.
Marinirane sardele so odličen prigrizek ali dodatek k drugačnemu jedem, kot so solate ali testenine. Poleg tega pa tako zelo priljubljene tudi kot del tradicionalnih jedi v jadranski kuhinji, kot so ribji brodeti ali rižote.
Slana sardela v marinadi je lahko tudi odlično darilo za ljubitelje morskih dobrot ali za tiste, ki želijo okusiti pristne okuse Jadrana. Jed je preprosta za pripravo in z malo truda lahko ustvarite okusno in zdravo jed, ki jo bodo vaše gostje zagotovo cenili.

Vrsta Jedi

    Navodila

    *Za boljši ogled, kliknite na sliko.

    Instruction Image
    Mobile Menu