Domov > Recepti Segedin

Segedin

Segedin

Čas priprave 2 hrs
Skupni čas 2 hrs
Vrsta jedi Jedi iz šporheta, jedi na žlico
Vrsta kuhinje Slovenska

Sestavine
  

  • Čebula
  • Česen
  • Maščoba (svinjska mast ali olje)
  • Svinjsko meso, svinjska rebra
  • Sol
  • Poper
  • Lovorjev list
  • Mleta kumina
  • Žlica moke

NAVODILA
 

  • Na drobno narežem čebulo in jo pražim na svinjski masti.
  • Med tem na kocke narežem svinjska rebra na velikost približno 2x2 cm in jih dodam čebuli.
  • Začinim s česnom, lovorjevim listom in poprom.
  • Pražim na močnem ognju.
  • Ko je meso skoraj prepraženo, dodam žlico moke. S praženjem nadaljujem in vmes večkrat premešam.
  • Moka naj se temeljito prepraži, da bo segedin lepe temne barve. Moko dodam zaradi okusa in ne zaradi zgoščevanja.
  • Dodam kislo zelje in zalijem z vodo, premešam in kuham približno 45 minut.
  • Nekaj minut pred koncem dodam še ščepec mlete kumine.
  • Po želji lahko segedinu dodate tudi krompir, mleto papriko ali paradižnikov koncentrat.

Pripombe

Namesto praženja moke dodam temno prežganje, ki ga imam narejenega že v naprej