Skip to content
Skaručna 20b, 1217 Vodice
klub.gurmanov@gmail.com
051 666 566
Search
Facebook
Instagram
Youtube
Doživetja
Vsi dogodki
Kulinarični teambuilding
Poslovni dogodki
Tematski dogodki
Zasebni dogodki
Ponudba
Ponudba za turistične agencije
Najem sob
Vinski izleti
Gurmanski kotiček
Kuharski nasveti chefa
Kuharski recepti
Kuharski slovar
O klubu gurmanov
Chef Marko Žagar
Galerija
Galerija fotografij
Video galerija
360° ogled
V medijih
Vtisi gostov
Članstvo
Trgovina
Suhomesnati izdelki
Postrežne deske
Vina
Kontakt
Menu
Doživetja
Vsi dogodki
Kulinarični teambuilding
Poslovni dogodki
Tematski dogodki
Zasebni dogodki
Ponudba
Ponudba za turistične agencije
Najem sob
Vinski izleti
Gurmanski kotiček
Kuharski nasveti chefa
Kuharski recepti
Kuharski slovar
O klubu gurmanov
Chef Marko Žagar
Galerija
Galerija fotografij
Video galerija
360° ogled
V medijih
Vtisi gostov
Članstvo
Trgovina
Suhomesnati izdelki
Postrežne deske
Vina
Kontakt
0,00
€
0
Cart
Skaručna 20b, 1217 Vodice
klub.gurmanov@gmail.com
051 666 566
Facebook
Instagram
Youtube
Menu
Doživetja
Vsi dogodki
Kulinarični teambuilding
Poslovni dogodki
Tematski dogodki
Zasebni dogodki
Ponudba
Ponudba za turistične agencije
Najem sob
Vinski izleti
Gurmanski kotiček
Kuharski nasveti chefa
Kuharski recepti
Kuharski slovar
O klubu gurmanov
Chef Marko Žagar
Galerija
Galerija fotografij
Video galerija
360° ogled
V medijih
Vtisi gostov
Članstvo
Trgovina
Suhomesnati izdelki
Postrežne deske
Vina
Kontakt
0,00
€
0
Cart
Domov > Recepti
Segedin
Segedin
Natisni recept
Pin
Čas priprave
2
hrs
Skupni čas
2
hrs
Vrsta jedi
Jedi iz šporheta, jedi na žlico
Vrsta kuhinje
Slovenska
Sestavine
Čebula
Česen
Maščoba (svinjska mast ali olje)
Svinjsko meso, svinjska rebra
Sol
Poper
Lovorjev list
Mleta kumina
Žlica moke
NAVODILA
Na drobno narežem čebulo in jo pražim na svinjski masti.
Med tem na kocke narežem svinjska rebra na velikost približno 2x2 cm in jih dodam čebuli.
Začinim s česnom, lovorjevim listom in poprom.
Pražim na močnem ognju.
Ko je meso skoraj prepraženo, dodam žlico moke. S praženjem nadaljujem in vmes večkrat premešam.
Moka naj se temeljito prepraži, da bo segedin lepe temne barve. Moko dodam zaradi okusa in ne zaradi zgoščevanja.
Dodam kislo zelje in zalijem z vodo, premešam in kuham približno 45 minut.
Nekaj minut pred koncem dodam še ščepec mlete kumine.
Po želji lahko segedinu dodate tudi krompir, mleto papriko ali paradižnikov koncentrat.
Pripombe
Namesto praženja moke dodam temno prežganje, ki ga imam narejenega že v naprej