Priprava

Kuhanje

Serviranja

Recipe Image

Sestavine

Opombe

Sarma je okusna in priljubljena jed, ki izvira iz balkanske kuhinje. Sestavljena je iz zelja, nadevanega z mesom in rižem ter začinjenega z različnimi začimbami. Pri pripravi sarme se zelje najprej kuha v slani vodi, nato pa se nadev, ki je običajno sestavljen iz mletega mesa, riže, čebule in začimb, položi na posamezen list in zavije v zvitek. Zavitki se nato polagajo v posodo, prekrijejo z zeljnimi listi in zalijejo z juho ali paradižnikovo omako. Sarme se običajno pečejo v pečici, dokler niso mehke in sočne. Sarme se tradicionalno postrežejo s smetano in svežim kruhom ter tako odlična izbira za tiste, ki iščejo okusno in hranljivo jed. Sarme so priljubljene po vsem Balkanu in so del kulturne dediščine te regije.

Vrsta Jedi

    Navodila

    *Za boljši ogled, kliknite na sliko.

    Instruction Image
    Mobile Menu