Domov > Recepti Princes krofi, princeske

Princeske Princes Krofi, recept v fotografiji, Klub Gurmanov Skaručna

Princes krofi, princeske

Princes krofi so vedno veljali za bolj fino sladico in domače princeske so nedvomno sladica, ki naredi vtis. Prav zato so ena tistih poslastic, ki so odlične za vse dogodke. Za krst, poroko, materinski dan, valentinovo ali za rojstnodnevno praznovanje. Na princeske se lahko zanesete skozi celo leto.
Recept gurmana Marka Žagarja zagotavlja tradicionalen in domač okus, ki spominja na slaščice naših babic. Princeske je najbolje pripraviti tik preden jih postrežemo, saj so sveže najboljše. 
Čas priprave 1 hr 30 mins
Čas kuhanja 30 mins
Skupni čas 2 hrs
Vrsta jedi Sladice
Vrsta kuhinje Slovenska

Sestavine
  

Testo

  • 6 jajc
  • 15 dag masla
  • 15 dag ostre moke
  • 2 dcl vode
  • ščepec soli

Krema

  • 1 l mleka
  • 6 jajc za peko oz. domača jajca, če želimo dobiti lepšo oranžno barvo.
  • 25 dag sladkorja
  • sladkorja vanilijev sladkor
  • 5 zvrhanih žlic moke
  • 2,5 - 4 dcl smetane za stepanje (oz. po občutku)

NAVODILA
 

  • Maslo in vodo zavrem in ob nenehnem mešanju počasi vmešam moko. Nastane cmok.
  • Ko se testo ohladi do mlačnega, dodajam cela jajca, enega za drugim in vmešavam v še mlačno testo ter dobro premešam, da testo postane gladko.
  • Z čajno žlico na pomaščen pekač naredim kupčke, med katerimi pustim dovolj prostora, saj testo naraste. Pečem 20 minut na približno 210 stopinjah.
  • Med tem pripravljam kremo in 2/3 mleka pristavim na ogenj. Zmešam jajca, sladkor, vanilijev sladkor, moko in 1/3 mleka. Dodam kapljico ruma za boljši okus.
  • V vrelo mleko počasi vmešavam narejeno zmes. Ob neprestanem mešanju kuham še 7 minut. Kremo pustim, da se ohladi.
  • Ohlajene kupčke testa prerežem. Ker so narasli, je v sredini luknja.
  • Nadevam jih s kremo in stepeno sladko smetano ter potresem z mletim sladkorjem ter okrasim s tekočo čokolado.