fbpx

Pražena jetra

Telečja Jetra z Jurčki, ki ga skupaj pripravljamo na kulinaričnih delavnicah, kuharskih tečajih ali kulinaričnih teambuildingih v Klub Gurmanov Skaručna
Pražena jetra so priljubljena jed v mnogih kuhinjah po svetu.

Sestavine
  

  • čebula
  • telečja jetra
  • česen
  • črni poper
  • belo vino
  • groba sol

Navodila
 

  • Očistim čebulo in jo narežem na rezine
    Čebula za Pripravo Telečja jetra z Jurčki, recept v fotografiji, Klub Gurmanov Skaručna
  • narežem jetrca na tanke rezine
    Jetrca za Telečja jetra z Jurčki, recept v fotografiji, Klub Gurmanov Skaručna

Opombe

Pražena jetra so priljubljena jed v mnogih kuhinjah po svetu. Gre za mesno jed, ki je narejena iz jetrnih rezin, ki so običajno prelite z moko in nato ocvrte na olju ali maslu. Jetra so bogata s hranili, kot so železo, beljakovine in vitamini, zlasti vitamini skupine B. Kljub temu pa tako pražena jetra zelo mastna in vsebuje veliko holesterola, zato bi jih bilo treba uživati ​​zmerno in v okviru uravnotežene prehrane. Pri pripravi je pomembno, da jetra ne prepražimo preveč, saj se lahko tako izsušijo in postanejo trda. Pražena jetra tako lahko odličen vir beljakovin in hranil, če jih uživamo v zmernih količinah in skupaj z drugimi zdravimi živili.
Vrsta jedi Drobovina, glavne jedi, Jedi iz šporheta, Tople predjedi
Vrsta kuhinje Slovenska
novice
Punč, Zasebni dogodki, tematski dogodki, Vinske degustacije, prezentacije Slovenskih vinarjev, Kulinarični teambuilding, kuharski tečaj, kulinarične delavnice, rojstni dnevi v klub gurmanov Skaručna

Recept za punč

Avtor: Marko Žagar PUNČ IZ KLUBA GURMANOV SKARUČNA Punč izvira iz Indije, angleški mornarji pa so bili tisti, ki so v začetku 17. stoletja napitek

Več »
Kako smo se v Klubu gurmanov učili mojstrskih prijemov pri kuhanju, Zasebni dogodki, tematski dogodki, Vinske degustacije, prezentacije Slovenskih vinarjev, Kulinarični teambuilding, kuharski tečaj, kulinarične delavnice, rojstni dnevi v klub gurmanov Skaručna

Zelje 4x na teden

Avtor: Marko Žagar Velik ljubitelj dobre hrane in ustanovitelj Kluba gurmanov Skaručna, društva za ohranjanje kulinarične dediščine Slovenije Marko Žagar najbolj uživa, ko lahko ljudem

Več »