fbpx

Piščanec po ptujsko iz krušne peči

Piščanec po Ptujsko iz krušne peči kuhajmo skupaj kulinarični teambuilding v klub gurmanov skarucna
Servings 4 osebe

Sestavine
  

  • Sol
  • Poper
  • Gorčica
  • Paradižnikov koncentrat
  • Olje

Navodila
 

  • Piščanca operem in osušim.
  • Žlico olja, žlico paradižnikovega koncentrata, žlico gorčice, sol, poper gladko zmešam v posodi.
  • Piščanca premažem z narejeno zmesjo - zunaj in znotraj. Vsaj uro ali dve naj bo na sobni temperaturi.
  • Piščanca pečem v ogreti peči na 5 polen ali 200 stopinj cca. 45 minut v gospodinjski pečici.
  • Piščanca lahko pečemo tudi brez kože! Obožujem piščanca brez kože zavitega v svinjsko mrenico - mrežico.
Čas priprave 1 hour
Total Time 1 hour
Vrsta jedi jedi iz krušne peči
Vrsta kuhinje Slovenska