fbpx

Piščančja solata

Perutninska Solata z Zeleno, Jabolki in orehi jed, ki jo skupaj z vami pripravljamo na kulinaričnih delavnicah ali teambuildingih v Klub Gurmanov Skaručna

Sestavine
  

  • Domača stara kokoš
  • Jušna zelenjava
  • Sol
  • Poper celi
  • Lovorjev list

Za solato

  • Kuhana kokoš
  • Majoneza
  • Jogurt
  • Gorčiča
  • Čebula
  • Česen
  • Zelena solata
  • Orehi
  • Jabolko
  • Limona

Navodila
 

  • Kokoši iz katerih sem skuhal kokošjo juho ohladim. Od mesa odstranim kožo in kosti.
  • Majonezo, gorčico, malce jogurta, sol, beli poper, zelo drobno sesekljano čebulo in česen zmešam in pustim počivati na hladnem.
  • Meso z roko natrgam po vlaknih na rezance. Zmešam z dresingom in dodam še, strte orehe ter na rezance narezana jabolka pokapane z malce limoninega soka.
  • Za posteljico uporabim solato narezano na rezance.
  • Piščančjo solato dekorirajte z drobljenimi orehi.
Čas priprave 1 hour
Vrsta jedi Hladnje predjedi, Solate
Vrsta kuhinje Slovenska