Domov > Recepti Perutninska solata z govejim jezikom

Perutninska solata z zeleno in orehi

Perutninska solata z govejim jezikom

Čas priprave 30 mins
kuhanje 1-6 ur 6 hrs
Skupni čas 6 hrs 30 mins
Vrsta jedi Hladnje predjedi, Solate
Vrsta kuhinje Slovenska

Sestavine
  

  • Domača stara kokoš ali petelin ( piščanec )
  • Goveji jezik
  • Jušna zelenjava
  • Sol
  • Poper - celi
  • Lovorjev list

Za solato

  • Kuhana kokoš
  • Kuhan goveji jezik
  • Majoneza
  • Jogurt
  • Gorčiča
  • Čebula
  • Česen
  • Zelena solata
  • Orehi
  • čvrsta kisla Jabolka
  • Limona
  • Peteršilj
  • radič

NAVODILA
 

  • Kokoši, peteline iz katerih sem skuhal kokošjo juho ohladim. Od mesa odstranim kožo in kosti.
  • Mešanico majoneze, gorčice, malce jogurta, soli, belega popra, česna zmešam in pustim počivati na hladnem.
  • Še vroč goveji jezik olupim in narežem na tanke rezine in potem na rezance.
  • Meso z roko natrgam po vlaknih na rezance.
  • Kokošje meso in rezance govejega jezika zmešam z mešanico majoneze in dodam strte orehe
  • Za posteljico uporabim solato in radič ravno tako narezano na rezance.
  • Pripravljeno jed lahko dekorirate z nasekljanim peteršiljem in drobljenimi orehi, ki jih posujete na perutninsko solato.
  • K jedi dodam tudi na debelo naribano trdo kuhano jajce