Priprava

Kuhanje

Serviranja

Recipe Image

Sestavine

Opombe

Slovenska tradicija veleva, da je za nedeljsko kosilo dobra pečenka, ki lahko z okusnim nadevom postane zmagovita kombinacija - okusna nadevana svinjska reberca. Polnjena svinjska rebra so odlična jed. Mesarji nimajo vedno na zalogi takega kosa mesa, zato ga naročite kakšen dan prej.
Marko Žagar polnjena svinjska rebra pripravljam na tradicionalen način.
Nadevane svinjske prsi so okusne in hranljive jed, ki izvirajo iz tradicionalne kuhinje. Priprava jedi je precej preprosta, vendar zahteva nekaj časa in spretnosti. V prsi najprej vrežemo luknjo in jih nato napolnimo z nadevom, ki ga lahko sestavimo iz različnih sestavin, kot so kruh, zelenjava, sadje, oreščki ali različne vrste mesa. Nato jih zvežemo ter pečemo v pečici, dokler ne postanejo mehke in sočne. Jedi se pogosto postreže z omako ali prilogo, kot so krompir ali zelenjava. Nadevane svinjske prsi so odlična izbira za nedeljsko kosilo ali družinsko večerjo ter zagotovo bodo navdušile vse ljubitelje mesnih jedi.

Vrsta Jedi

    Navodila

    *Za boljši ogled, kliknite na sliko.

    Instruction Image
    Mobile Menu