Domov > Recepti Pečena polnjena svinjska rebra

Nadevana svinjska prsa

Pečena polnjena svinjska rebra

Slovenska tradicija veleva, da je za nedeljsko kosilo dobra pečenka, ki lahko z okusnim nadevom postane zmagovita kombinacija - okusna nadevana svinjska reberca. Polnjena svinjska rebra so odlična jed. Mesarji nimajo vedno na zalogi takega kosa mesa, zato ga naročite kakšen dan prej.
Kuharski mojster Marko Žagar polnjena svinjska rebra pripravlja na tradicionalen način.
Čas priprave 2 hrs
Čas kuhanja 1 hr 40 mins
Počivanje 12 hrs
Skupni čas 15 hrs 40 mins
Vrsta jedi Pečeno v kaminu
Vrsta kuhinje Slovenska

Sestavine
  

  • Sol
  • Poper
  • Mleta kumina
  • Česen
  • Krompir
  • Svinjska rebra (lahko tudi s kožo)
  • Pivo za omako
  • Žlica medu

Nadev

  • Star bel kruh ali žemljice
  • Sol
  • Majaron
  • Česen
  • Peteršilj
  • Jajca
  • Mleko
  • Belo vino

NAVODILA
 

  •  V svinjska rebra tik ob kosteh zarežem tako, da se meso na treh koncih drži skupaj ter pazim, da ga ne preluknjam (da mi nadev ne bo stekel ven).
  • Če imajo kožo, jo narežem, da se bo lepše spekla.
  • Začinim in natrem s strtim česnom (tudi v notranjosti).
  • Narežem kruh ali žemljice na približno 2 cm kocke, posolim ter začinim (tudi z drobno nasekljanim česnom in peteršiljem).
  • Vse skupaj najprej zmešam in šele nato polijem z mešanico mleka, vina in z žvrkljanimi jajci.
  •  Nadevam rebra in jih zašijem, da nadev ne steče ven.
  • Pustim počivati vsaj čez noč na hladnem.
  • Rebra obložim z osoljenim krompirjem, narezanim na kose in dodatkom lovorja.
  • Pri 200 stopinjah pokrito z alu folijo pečem približno 1,5 ure.
  • Zalivam z mešanico piva in medu.
  • Na koncu za 5 - 10 minut odkrijem, da se zapeče na rjavo.