Domov > Recepti Pasulj

Pasulj

Pasulj

Čas priprave 3 hrs
Vrsta jedi jedi na žlico
Vrsta kuhinje Slovenska

Sestavine
  

  • Čebula
  • Česen
  • Beli fižol
  • Sol
  • Poper
  • Lovor
  • Olje
  • Šetraj (ni obvezno)
  • Timijan (ni obvezno)
  • Celi črni poper
  • Sladka rdeča paprika v prahu
  • Slanina (lahko izberete tudi prekajene kosti, kože pršutov ali šunke)

NAVODILA
 

  • Fižol čez noč namočim v hladni vodi.
  • Odcedim fižol in ga oplaknem.
  • Zalijem z vrelo vodo in ga kuham do 15 minut.
  • Fižolovko odlijem stran (s tem se znebimo vetrov po fižolu).
  • Narežem čebulo in slanino ter pražim dokler ne postekleni.
  • Dodam fižol in česen, da zadiši, nato solim in začinim z lovorjevim listom, celim poprom, timijanom, šetrajem. Vse skupaj zalijem z vodo.
  • Če sem dodal kože, jih vzamem ven, ko so mehke pa jih narežem in vrnem nazaj.
  • Kuham do mehkega.