Priprava

Kuhanje

Serviranja

Recipe Image

Sestavine

Opombe

Pasulj je ena priljubljenih med najboljšimi in tradicionalnimi jedi na Balkanu ter v mnogih drugih državah po svetu. Pripravlja se iz belih fižolov, ki jih skuhamo skupaj z različnimi sestavinami, kot so čebula, česen, korenje, paprika, meso, suho sadje in začimbe.
Priprava pasulja je pogosto dolgotrajna, saj se fižol namaka čez noč, nato pa se kuha nekaj ur, da postane mehak in kremast. Postreže se lahko samostojno kot glavna jed ali kot priloga k mesu, kruhu ali zelenjavi.
Pasulj je zelo hranljiva jed, bogata z beljakovinami, vlakninami in kompleksnimi ogljikovimi hidrati. Je odličen vir energije in dobro nasiti ter nas ogreje v hladnejših dneh.
Poleg tega je pasulj znan tudi po svojih zdravilnih lastnostih. Vsebuje veliko vitaminov in mineralov ter je lahko prebavljiv. Pomaga lahko pri uravnavanju krvnega sladkorja, zmanjševanju holesterola in izboljšanju zdravja srca.
Vsekakor je pasulj okusen, zdrav in cenovno ugodna jed, ki ga priporočam poskusiti.
Fižol lahko ga pripravim na različne načine - kot juho, enolončnico, solato, prilogo ali glavno jed. Najbolj znane vrste fižola so rdeči, beli, črni in fižol.
Redno uživanje fižola lahko pomaga zniževati raven holesterola v krvi, izboljšati prebavo, uravnavati krvni sladkor in zmanjšati tveganje za srčno-žilne bolezni, sladkorno bolezen in debelost.
Kljub temu pa ima lahko preveč uživanja pasulja nekatere neprijetne učinke, kot so napihnjenost in prebavne motnje. Zato je pomembno, da ga uživate zmerno in ga pravilno pripravite.

Vrsta Jedi

    Navodila

    *Za boljši ogled, kliknite na sliko.

    Instruction Image
    Mobile Menu