fbpx

Ocvirki in svinjska mast

Sestavine
  

  • kvaliteten svinjski "špeh" - najbolje hrbet
  • čebula - opcijsko
  • sol
  • mleko - opcijsko

Navodila
 

  • Špeh narežem na približno 3 cm debele kose, jih dam v težko plitvo kozico in začnem s praženjem. Po želji lahko na začetku, preden dodate mast v posodo, dodate še malce mleka ali vode.
  • Pražim in mešam, da se iz maščobe naredijo ocvirki.
  • V posodo postavim cedilo, da se v sredini cedila nabere mast, ki jo z zajemalko počasi pobiram ven.
  • Pol ure do ene ure od začetka priprave jedi, vržem med ocvirke čebulo, narezano na polovico in vse skupaj posolim.
  • Ocvirke cvrem toliko časa, dokler ven pobiram maščobo.
  • Ko so ocvirki hrustljavi, jih dam na cedilo, mast odteče in ocvirki so ločeni od maščobe.
  • Svinjska mast je stranski produkt ocvirkov.
Vrsta jedi Jedi iz šporheta
Vrsta kuhinje Slovenska