Ne burek in pice, žgance in klobase

Avtor: Marko Žagar

V SKARUČNI DELUJE DRUŠTVO ZA OHRANJANJE KULINARIČNE DEDIŠČINE.

V Klubu gurmanov v Skaručni pod Šmarno goro se je zgodil edinstven kulinarični dogodek. Tako vsaj trdi prekaljen gostilniški maček Marko Žagar, ki je ustanovil Društvo za ohranjanje kulinarične dediščine Slovenije. ‘Slovenska hrana izginja iz slovenskih gostiln. V Sloveniji ne moremo več najti gostilne, kjer bi kuhali pravo slovensko hrano,’; je potožil Marko, ki je mimogrede praznoval tudi 41. rojstni dan.

Ob krušni peči so se preizkusili v kuhanju in pripravi okusnih jedi. ‘Ne želimo se vrniti k bureku, kebabu, čevapčičem, pleskavici, picam. Danes mladi sploh ne poznajo pravih žgancev, telečjih vampov, domačih klobas. Slovenska hrana je izjemno raznolika, okusna in naloga našega društva je, da ohranimo to našo izjemno kulinarično dediščino,’ je poudaril slavljenec Marko.


Zatrdil je, da njegovo društvo obstaja že tri leta in ima prek 3000 članov. Pestrega dogodka v Skaručni se je udeležilo veliko znanih Slovencev, kot so Mojmir SepeJure Robežnik, karikaturist Andrej Novak, novinarska legenda Janez Čuček, tudi glasbeniki Anika HorvatCole Moretti, Adam Bicskey, Miro Todosovski in drugi.

Vir: Slovenske novice

novice

Preberite še več

Recept za punč

Avtor: Marko Žagar PUNČ IZ KLUBA GURMANOV SKARUČNA Punč izvira iz Indije, angleški mornarji pa so bili tisti, ki so v začetku 17. stoletja napitek

Več »

Zelje 4x na teden

Avtor: Marko Žagar Velik ljubitelj dobre hrane in ustanovitelj Kluba gurmanov Skaručna, društva za ohranjanje kulinarične dediščine Slovenije Marko Žagar najbolj uživa, ko lahko ljudem

Več »